eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A norvégiai Bergen városában épült 2,9 km hosszú gyalogos/kerékpáros alagút. Forrás:Twitter/Andrei Cio
Nyitókép: Forrás:Twitter/Andrei Cio

Rekord hosszúságú bringaalagút épült Norvégiában - videó

Bergen városában azért építették a világ leghosszabb kerékpáros és gyalogos alagútját, hogy csökkentsék az autós forgalmat.

A majdnem három kilométer hosszú alagutat április 15-én adják át a “forgalomnak” - írja a vezess.hu, hozzá téve, hogy az avató ünnepségen kerékpáros felvonulás és futóversenyek is lesznek. Az alagút 10 perc alatt tudható le bringával, gyalog pedig 30-45 perc, futva nyilván tempótól függ.

A Fyllingsdalstunnelen névre keresztelt alagút a hegyeken át vezetve köti össze a város Fyllingsdalen és Mindemyren negyedeit, megkönnyítve ezzel a munkába járást. A cél egyértelműen az, hogy többen válasszák a kerékpárt közlekedési eszközként, mint az autót.

Az új kerékpáros út minden nap 5:30 és 23:30 között lesz nyitva és 250 méterenként helyeztek el segélyhívó telefonokat. A dinamikus világítást úgy alakították ki, hogy fényhullámot kelt, amikor egy kerékpáros vagy gyalogos belép az alagút egyik végén, ezzel figyelmeztetve a kerékpárosokat a szembejövő forgalomra.

Az alagútban fix 7 Celsius-fokos lesz a levegő, így télen vonzó lehet a sportolni vágyóknak is, főleg a futóknak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×