eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
WINDSOR, ENGLAND - MAY 15:  Queen Elizabeth II during the A Gallop Through History performance as part of the official celebrations for Queen Elizabeth IIs Platinum Jubilee at Home Park on May 15, 2022 in Windsor, England. The Royal Windsor Horse Show continued the Platinum Jubilee celebrations with the A Gallop Through History event. Each evening, the Platinum Jubilee celebration saw over 500 horses and 1,000 performers create a 90-minute production that took the audience on a gallop through history from Elizabeth I to the present day. ( Photo by Samir Hussein/WireImage)
Nyitókép: Samir Hussein/WireImage/Getty Images

II. Erzsébetnek igencsak jó kedve volt platinajubileuma első nagy eseményén

Sokan aggódnak egészségi állapota miatt, miután számos rendezvényt lemondott korábban. Most humoros pillanatokban sem volt hiány.

Hónapok óta közismert, hogy mozgásszervi problémákkal küzd II. Erzsébet. Legutóbb az keltett aggodalmat az alattvalókban, hogy - 60 év után először - kihagyta a parlamenti ülésszak megnyitását, ahol Károly herceg mondta el helyette a beszédét.

Megjelent viszont a platinajubileuma alkalmából rendezett lovas show-műsoron, a Royal Windsor Horse Show-n, ami a rendezvénysorozat első nagyobb jeles eseménye. Indok lehetett a részvétele mellett az is, hogy II. Erzsébet kedvenc állatai a lovak.

A 96 éves uralkodót a legkisebb fia, Eduárd herceg és a felesége, Zsófia kísérte el az uralkodásának 70 évét ünneplő rendezvények vasárnapi, első fénypontjára.

A közönség állva tapsolva és ujjongva köszöntötte az uralkodót, amikor megérkezett a windsori kastélyhoz közeli Home Parkba a Vágta a történelemben című, évszázadok történéseit felelevenítő zenés- gálára. A királynő a képek és beszámolók tanúsága szerint jókedélyűen érkezett a helyszínre, és bottal besétált az uralkodó számára fenntartott páholyba.

WINDSOR, ENGLAND - MAY 15: Queen Elizabeth II, with Prince Edward, Earl of Wessex, meets Alan Tichmarsh and Adjoa Andoh (L) following  the
Steve Parsons - WPA Pool/Getty Images

Takarót a térdére, kendőt a vállára terítve nézte végig a közönséget a legfontosabb történelmi pillanatokon végigkalauzoló műsort, amelyet Omid Djalili brit színész vezetett és narrált - írta a The Guardian. Helen Mirren, aki Oscar-díjat kapott II. Erzsébet szerepéért A királynő című filmben, most I. Erzsébetet alakította. Részt vett még a gálán mások mellett Tom Cruise is, aki elismeréssel adózott egy nyilatkozatában a királynő személye és történelmi teljesítménye előtt.

Amint a gála a végéhez közeledett, Omid Dijalli megköszönte a királynőnek, hogy "kihagyta" a parlamenti ülésszak megnyitóját, de "helyette" részt vett a lovasbemutatón. Az arénában hatalmas nevetés tört ki, mire a királynő mosolyogva intett a tömegnek, elismerve a humoros megszólalást.

WINDSOR, ENGLAND - MAY 15: Queen Elizabeth II waves from the Royal Box during her Official Platinum Jubilee Celebration
Chris Jackson/Getty Images

II. Erzsébet mostani megjelenése (és az, hogy pénteken ott volt egy windsori lovas eseményen, ahol az egyik lovát bajnokká is avatták) azonban nem jelenti azt, hogy mostantól részt vesz az összes nyári protokolláris eseményen. Továbbra is érvényben van ugyanis a Buckingham Palota közleménye, amely szerint az idei kerti rendezvényeken II. Erzsébetet családtagjai képviselik majd.

(A nyitóképen: II. Erzsébet, amint megtekinti a Vágta a történelemben című, több mint 500 ló és 1000 előadó részvételével előadott 90 perces produkciót, amely a közönséget az I. Erzsébet uralkodásától napjainkig tartó időszak főbb eseményein kalauzolta végig.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×