INFORÁDIÓ 
2019. június 27. csütörtök
László

donald trump

vlagyimir putyin

rand paul

Danang, 2018. június 28. Donald Trump amerikai elnök (j) és Vlagyimir Putyin orosz elnök beszélget az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) szervezete 25. csúcstalálkozóján a vietnami Danangban 2017. november 11-én. A Fehér Ház sajtószolgálata 2018. június 28-án bejelentette, hogy július 16-án Helsinkiben rendezik meg Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök csúcstalálkozóját.  (MTI/EPApool/Jorge Silva) *** Local Caption *** 53890296

Levelet küldött Moszkvába az amerikai elnök

Infostart / MTI

A címzett Vlagyimir Putyin, a postás pedig egy republikánus szenátor.

Donald Trump amerikai elnök levelet küldött Rand Paul republikánus szenátorral Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Ezt maga a szenátor jelentette be a Twitteren.

"Megtiszteltetést jelentett, hogy átadhattam Donald Trump elnök levelét Vlagyimir Putyin elnöknek" - fogalmazott a kentuckyi szenátor. A levél a Twitter-üzenet szerint a két vezető közötti "további megbeszélések" fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy

olyan területeken lehetne együttműködni, mint a terrorizmus elleni küzdelem, a két ország törvényhozói közötti párbeszéd erősítése és a kulturális csere felújítása.

A Fehér Ház egyelőre nem kommentálta Rand Paul közleményét. A kentuckyi szenátor a napokban tett látogatást Moszkvában amerikai törvényhozók küldöttsége élén. Donald Trump elnök levelét orosz partnereinek adta át, mivel Vlagyimir Putyin nem tartózkodott Moszkvában. Rand Paul hétfőn azt jelentette be, hogy orosz törvényhozók küldöttsége elfogadta a meghívást az amerikai törvényhozásba.

A szenátor az amerikai elnök Oroszországgal kapcsolatos politikájának egyik legfőbb támogatója.

Júliusban, Donald Trump és Vlagyimir Putyin helsinki csúcstalálkozója előtt véleménycikket tett közzé a Politico című lap hasábjain Trumpnak igaza van, hogy találkozik Putyinnal címmel. Ebben a többi között a diplomácia, a folyamatos párbeszéd és kommunikáció fontosságát hangsúlyozta és elítélte a megfogalmazása szerint "oroszfóbiások által kialakított ellenséges hangulatot" az amerikai politikai életben. "Egyik ország sem érhet el semmit, ha becsapja az ajtót a másik orra előtt".

Nyitókép: Jorge Silva (MTI/EPApool)
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018