eur:
391.25
usd:
366.38
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Halálra gázolt egy embert egy önvezető Uber autó

Az Uber minden önvezető autójának tesztjét felfüggesztette, mivel a cég robotautója halálra gázolt egy gyalogost Tempében, Phoenix külvárosában. Az Uber szerint ez az első fatális gyalogosbaleset, amelyet önvezető autó okozott.

Az önvezető autók tesztjei Phoenixben, Pittsburghban, San Franciscóban és Torontóban zajlottak.

A rendőrség hétfői közlése szerint Phoenix külvárosában, Tempében vasárnap éjjel gázolt el egy gyalogost az Uber önvezető autója. A jármű automatikus vezérlésre volt kapcsolva, egy vezető azonban a kormánynál ült, amikor zebrán kívül, egy úttesten átkelő nőt elütött az autó.
A nő a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

Dara Khosrowshahi, az Uber igazgatója a Twitteren fejezte ki részvétét. A cég egyúttal jelezte, hogy mindenben együttműködnek a hatóságokkal a vizsgálat során.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×