eur:
392.38
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Modellé válhat a Brexit

Modellé válhat a Brexit

Bár idén hónapokra megtorpantak a felek egyet nem értése miatt a britek unióból való kilépéséről szóló tárgyalások, a folyamat mégis eredményes volt – vélekedett az Eötvös Loránd Tudományegyetem docense az InfoRádió megkeresésére.

Nyilvánvaló volt, hogy a tárgyalások nem fognak kompromisszumokkal indulni, várható volt, hogy hosszú folyamat veszi kezdetét – mondta Magyarics Tamás külpolitikai szakértő. Végül a feleknek rá kellett jönnie, hogy bizonyos mértékű engedményekre szükség van mindkét oldalról. A britek többet, az unió kevesebbet engedett, hiszen az EU erősebb pozícióban van – tette hozzá.

Arról, hogy sikerül-e megállapodni 2018 októberéig, azt mondta, hogy a két fél politikai szándékától függ, illetve attól, hogy a gazdaságilag és alkotmányjogilag fontos kérdésekben sikerül-e egyezségre jutni. Ezeket nehéz és intenzív tárgyalások útján fogják rendezni – véli a külpolitikai szakértő.

Mindkét fél érdeke, hogy minél hamarabb lezárják ezt az átmeneti állapotot

– hangsúlyozta.

Az Európai Unió célja továbbá olyan keretmegállapodás megalkotása lehet, mely - legalább részben - modellként szolgálhat olyan harmadik államokkal – például Ukrajnával – kötendő egyezségekhez, melyek uniós tagsága a távoli jövőben esedékes. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×