eur:
392.25
usd:
366.77
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Moszkva szerint Washington a hibás

Eddig már 199-szer szegték meg Szíriában az öt napja életbe lépett tűzszünetet, amiért Washingtont és az úgynevezett mérsékelt felkelő csoportokat terheli a felelősség - mondta szombaton az orosz védelmi minisztérium egyik tisztségviselője.

"Amennyiben sem az Egyesült Államok, sem pedig a mérsékelt felkelők nem tesznek lépéseket azért, hogy teljesítsék a szeptember 9-én kötött genfi megállapodásba foglalt kötelezettségeiket, és Szíriában kudarcba fúl a tűzszünet, akkor minden felelősség Washingtont terheli" - mondta Viktor Pozsnyikir altábornagy.

A Moszkva és Washington közötti súrlódást mutatja az is, hogy az Egyesült Államok és Oroszország kérésére pénteken az utolsó percben lemondták az ENSZ Biztonsági Tanácsa Szíriának szentelt ülését. Vitalij Csurkin orosz ENSZ-nagykövet ezt úgy magyarázta újságíróknak nyilatkozva, hogy Washington nem hajlandó a testület elé tárni az orosz-amerikai megállapodás dokumentumait.

Az amerikai ENSZ-képviseletnél azzal magyarázták a BT-ülés elhalasztást, hogy az amerikai és az orosz fél nem tudott megegyezni arról, hogyan tálalják a testületnek a genfi megállapodás részleteit anélkül, hogy veszélyeztetnék a benne foglaltak végrehajtását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×