Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kreml: nem járnak a tervezettnél nagyobb költségekkel az orosz hadműveletek Szíriában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem járnak a tervezettnél nagyobb költségekkel az orosz fegyveres erők hadműveletei Szíriában - közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő Moszkvában pénteken.

A háború sújtotta Szíriában szeptember 30-án kezdetét vett orosz légi hadműveletek nem igényelnek több juttatást annál, mint amennyit az orosz védelmi minisztérium jelenlegi költségvetése megenged - mondta Peszkov.

Az elnöki szóvivő nem közölt pontos számokat, de hangsúlyozta, a külföldi hadműveletek nem járnak nagyobb költségekkel mint a közelmúltban végrehajtott nagyszabású hadgyakorlatok az Oroszországi Föderáció területén.

Peszkov ismét hangsúlyozta, hogy Oroszország az Iszlám Állam dzsihadista szervezet és más radikális csoportok elleni harcban érdekelt, és a cél Szíria egységes államként történő megőrzése.

A Nyugat, Rijád és Ankara is azzal vádolta korábban Moszkvát, hogy elsősorban nem az Iszlám Állam állásaira mért légicsapásokat, hanem olyan területekre, ahol a nyugati hírforrások által mérsékeltnek beállított, a nyugati államok által is támogatott ellenzéki erőként ismert Szabad Szíriai Hadsereg nevű ernyőszervezet vagy a hozzá kötődő ellenzéki fegyveres csoportok tevékenykednek.

Oroszország szeptember 30-án indított légicsapásokat Damaszkusz kérésére a polgárháború sújtotta országban, a szíriai kormányerőkkel együttműködve.