eur:
393.28
usd:
367.28
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Sürgősen frissíteni kell egyes népszerű routereket

Újabb biztonsági rést találtak, már be is foltozták, de a javítások életbe lépéséhez frissíteni kell a routereket.

A TP-Link egy veszélyes biztonsági rést foltozott be egyes Archer routerein - írta a biztonsagportal.hu.

A rendellenességet a HTTP-kérések esetenkénti nem megfelelő ellenőrzése és kezelése okozza. Amennyiben ezek egy bizonyos hosszúságnál nagyobb karakterláncot tartalmaznak, akkor a felhasználói jelszavak hatástalanná válnak, és a támadó nemes egyszerűséggel jut adminisztrátori hozzáféréshez. Innentől kezdve pedig módosíthatja a beállításokat, de akár ki is zárhatja a jogos tulajdonost a készülék adminisztrációs felületéről (egy egyszerű jelszómódosítással). A hackereknek akkor még könnyebb dolguk lehet, ha a vendég WiFi is engedélyezett, mivel ekkor könnyebben tudnak hozzáférést szerezni a támadáshoz.

Wypych szerint a sérülékenységet kritikus veszélyességűnek kell minősíteni, mivel adminisztrátori jogosultságok megszerzésére is felhasználható.

Az eddigi hírek szerint az alábbi routereket kell mielőbb frissíteni:

  • Archer C5 v4
  • Archer MR200 v4
  • Archer MR6400 v4
  • Archer MR400 v3
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×