eur:
387.72
usd:
359.78
bux:
69201.95
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Akár 263 forintig is süllyedhet az euró

Bár a görög helyzetre született mentőcsomagról is rebesgetnek, de inkább a 3,92-ig erősödő zloty lehet a magyarázat a forint erősödésére - írja ma reggeli devizapiaci hírlevelében Márvány Zsolt, a Commerzbank budapesti treasury sales vezetője. Meglátása szerint nem lehet kizárni, hogy ne próbálkozna meg a 263-as szintig való kitartó küzdelemmel a forint.

Tovább araszolgat az erősödés felé a forint, rebesgetik, hogy a görög helyzetre született meg a gyógyír, de inkább a 3,92-ig erősödő zloty lehet a magyarázat - írja a Commerzbank elemzőjére hivatkozva a portfolio.hu.

A hangulat valamicskét optimistább, mint az elmúlt hetekben, mondhatni emelkedett némiképp a kockázatvállalási hajlandóság a befektetők részéről, ami abszolút érthető is, hiszen napok óta semmi (igazán) rossz (gazdasági) hír nem röppent fel a világban, a nap meg kisütött, a tavasz itt toporog az ajtó előtt, miért ne lennénk optimisták?

A forint túlzott erősödésétől egyelőre még mindig nem tartunk, azt persze nem zárjuk ki, hogy ne próbálkozna meg a 263-as szintig való kitartó küzdelemmel, ahogy tette már háromszor tavaly július óta. De ott aztán valószínűleg elfogynak majd az optimisták, és maradunk a régi, unalmas, de legalább kiszámítható kerékvágásban.

Ami a forint / dollár árfolyamot illeti, tulajdonképpen a pénteki "NFP" adatra vár a piac, mielőtt komolyabban folytatódna a dollár erősödése, legalábbis londoni elemző kollégáink így látják a helyzetet, és Márvány Zsolt hajlamos egyetérteni velük. Péntekig még erős cikk-cakk minta lesz felfedezhető a devizapár mozgásában, utána folytatódhat a nagy dollárerősödő kaland, akár az 1,34-es szintek alatt is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×