eur:
389.22
usd:
362.61
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Még a héten dönt az ingóságokkal kapcsolatos kárigényekről a devecseri önkormányzat

Még a héten dönt az októberi vörösiszap-katasztrófa károsultjainak ingóságokkal kapcsolatos kárigényéről a devecseri önkormányzat szociális bizottsága.

Toldi Tamás, a település polgármestere elmondta: a kárenyhítésről szóló rendelet módosítását tegnap fogadta el a város képviselő-testülete. Hangsúlyozta: a 320 károsult devecseri családból 275-tel már egyeztetett az önkormányzat által létrehozott munkacsoport; a tárgyalások alapján az ingóságokban keletkezett kár mintegy 620 millió forint. A polgármester hozzátette: a lakóépületekben lévő ingóságok pótlása három részben történik; a Magyar Vöröskereszt a háztartási gépeket, a Magyar Bútor és Faipari Szövetség a bútorokat, a segélyszervezeteket tömörítő Civil Humanitárius Koordinációs Központ pedig az egyéb ingóságokat pótolja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×