eur:
387.73
usd:
357.75
bux:
68180.99
2024. május 17. péntek Paszkál

Nyelvtanulás rúgásokkal és ökölcsapásokkal

Az idegennyelv-tanulás gyakran a szavak unalmas memorizálását és az igeragozások bemagolását jelenti - kivéve Dél-Koreában, ahol a tananyag szerint a diákok ökölcsapásokkal és rúgásokkal sajátítják el az angol nyelv rejtelmeit. A módszer neve: "taeglish".

Dél-Koreában több mint 40 iskolában tanítják az úgynevezett "taeglish"-t, amelynek keretében koreai gyerekeket a taekwondo fogásainak elsajátítása közben oktatják az angol nyelvre.

A sportórákat angol nyelven tartják, így remélik a tanárok azt, hogy a gyerekek könnyebben sajátítják el a világnyelvet. Az oktatók szerint a harcművészet magabiztosságot ad a diákoknak a nyelvtanulásban és a nyelvhasználatban.

A dél-koreai kormány évente több milliárd dollárt fordít angoloktatásra. Az angol szinte nélkülözhetetlen a diákoknak, akik jó egyetemre akarnak bekerülni és később jó álláshoz jutni.

Miután kombináltuk az angolt a taekwondóval, a gyerekek játszva és jókedvűen tanulják a nyelvet - mondta a "taeglish" egyik kitalálója. Maga a szó egyébként a taekwondo és az english, vagyis angol nyelv kifejezéséből származik.

A "taeglisht" először 2007 márciusában mutatták be egy áruházban, ahol lehetőséget biztosítottak a gyerekeknek a kipróbálására. Egy éven belül a tanárok már szinte országszerte kezdtél alkalmazni a szokványosnak nem nevezhető módszert.

Az oktatók azt állítják: az ezzel a módszerrel tanuló diákok sokkal energetikusabbak az osztályteremben, mint azok a társaik, akik a hagyományos úton próbálják elsajátítani az angol nyelvet, viszont tény az is: a nyelvérzékük gyakran rosszabb.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×