INFORÁDIÓ 
2020. október 26. hétfő
Dömötör

társadalombiztosítás

2020.09.14. 06:00

Mit kap, aki fizeti a tb-járulékot, és mit fizet, aki elmaradásban van?

Januártól fontos változások jönnek, és tb-szám hiányában nagy költséggel járhat egy egyszerűbb beavatkozás is, ezért az InfoRádió által megkérdezett egészségügyi közgazdász szerint mindenkinek érdemes addig utánajárnia, hogy rendben van-e a tb-befizetése.
2020.03.05. 21:54

Körülményesebb és drágább lesz pereskedni az állammal tb-ügyekben

Mostantól már csak a bíróságon keresheti igazát az egyszeri állampolgár, ha fellebbezne egy táppénzt, gyermekgondozási díjat vagy nyugdíjat érintő ügyben. Évekig húzódhat egy-egy közigazgatási peres jogvita, mivel áprilistól ilyen pereket mindössze 8, regionális illetékességű törvényszéken lehet indítani.
2019.12.20. 14:05

Remény a meddő pároknak, ez lesz a gyógyszerekkel és a műtétekkel

Január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt gyógyszerek és beavatkozások – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Novák Katalin azt ígérte: a meddőségi kezeléseknél megszűnnek a várólisták is.
2019.12.11. 13:20

Sokakat érintő, komoly változás lép életbe júliustól

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.
2019.12.02. 19:25

A potyautasokat szűrnék ki az új törvénnyel

Ha az Országgyűlés elfogadja az új társadalombiztosítási törvényt, akkor jövőre az adminisztrációs terhek jelentős csökkentésén túl az egészségügy potyautasait automatikusan kiszűri a törvény rendelkezései alapján felálló új rendszer - közölte a Pénzügyminisztérium (PM).
2019.06.27. 16:26

Gyógyászati segédeszközök: komoly problémák lehetnek az ellátásban

A 15 éve változatlan, rögzített árak, a kötelező béremelések és az euroárfolyam változása olyan súlyos gondokat okoznak, hogy komoly problémák lehetnek az ellátásban – mondta az InfoRádiónak az ilyen termékeket gyártó és forgalmazó cégeket tömörítő FESZ elnöke. A cégek bérkompenzációt, áfacsökkentést és a támogatási rendszer átalakítását várják a kormánytól.
2018.04.25. 19:43

Sok gyógyszer lassabban ér el a magyar betegekhez

Továbbra is mintegy 70 innovatív gyógyszer és terápia vár arra, hogy felkerülhessen a társadalombiztosítási támogatotti listára - hívta fel a figyelmet az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete.
2017.02.16. 09:09

Mi lesz az üzemorvosokkal?

A jövőben az állam finanszírozná és felügyelné a foglalkozás-egészségügyi szolgálatokat, vagyis az üzemorvosokat – tudta meg a Magyar Idők.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018