INFORÁDIÓ 
2020. február 21. péntek
Eleonóra

sugárzás

2019.12.26. 11:54

Bárkiből nem lesz magyar űrhajós, ezek viszont előnyt jelenthetnek

A tervek szerint 2024-2025-re egy magyar kutatóűrhajós kezd majd dolgozni a Nemzetközi Űrállomáson. A leendő űrhajósnak szigorú követelményeknek kell megfelelnie. A kiválasztásnál előnyt jelenthet, ha végzett már űrélettani kísérleteket, mérnöki ismeretekkel rendelkezik, valamint a kozmikus sugárzás méréséhez is ért – mondta az InfoRádiónak Remes Péter űrkutató, aki közreműködött a két magyar űrhajósjelölt, Farkas Bertalan és Magyari Béla repülő-alkalmassági vizsgálatában és egészségügyi felkészítésében.
2019.08.23. 17:09

A szakértő szerint a fegyverkísérlet adatai miatt titkolózhat a nukleáris balesetről Moszkva

Hét halálos áldozatot, a Roszatom munkatársainak és az orosz védelmi minisztérium alkalmazottjainak életét követelte az augusztus 8-i nukleáris robbanásos baleset Oroszországba. Vlagyimir Putyin orosz elnök az ügy katonai természetével indokolta, hogy nem közölhetnek minden adatot a történtekről. N. Rózsa Erzsébet, az MTA főmunkatársa úgy véli, nem a sugárzásveszély miatt tarthatták vissza a mérési információkat az oroszok.
2017.12.27. 08:46

Észak-koreaiak egészségét károsítják az atomrobbantások

Dél-koreai orvosok radioaktív sugárzás valószínű hatását észlelték több, Észak-Koreából átszökött lakoson, akik a phungeri atomlétesítmény közelében éltek - közölte szerdai sajtótájékoztatóján a dél-koreai újraegyesítési minisztérium szóvivője.
2017.02.23. 19:20

Az időjárás okozta a radioaktív sugárzást

Időjárási jelenség okozhatta, hogy január óta Európában csekély mértékben nőtt, kimutathatóvá vált a jód-131 ember alkotta radioaktív anyag háttérsugárzása. Ennek mértéke meg sem közelítette az egészségügyi határértéket, és mára újra normál szintet ért el – mondta az InfoRádiónak Vincze Árpád, az Országos Atomenergia Hivatal Nukleáris Veszélyhelyzet kezelési Főosztályának vezetője.
2016.12.01. 12:05

Ma van a magyar rádiózás napja

91 éve, 1925. december 1-jén délután 5 órakor avatták fel a Magyar Telefonhírmondó és Rádió Rt.-t, majd, még ezen a napon este 8 órakor indult meg Magyarországon a folyamatos rádiós műsorsugárzás.
2016.04.08. 10:14

Erős radioaktív sugárzást mértek Fukusimában

A Fukusima-1 atomerőmű területén erősen sugárzó radioaktív forrást észleltek, amely a megengedett határérték százszorosát bocsátja ki - közölte pénteken a létesítményt üzemeltető TEPCO japán energiavállalat.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018