eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Trócsányi László rektor a Károli Gáspár Református Egyetem ünnepélyes tanévnyitóján a Kálvin téri református templomban 2023. szeptember 4-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Trócsányi László nem lesz EP-képviselő, a rektori feladataira koncentrál

Nem indul újra a júniusi választáson Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora, aki 2019 júliusa óta az Európai Parlament képviselője a Fidesz színeiben, mert a jövőben rektori munkájára és a Magyar Jogászegyletben betöltött elnöki feladataira szeretne fókuszálni.

"A Károli Gáspár Református Egyetem hallgatói létszáma örvendetesen nő" – mondta Trócsányi László. A rektor felidézte, hogy a nemrég zárult Educatio kiállításon bemutatták az egyetem erősségeit, a szakkollégiumokat vagy a junior akadémiát. A Károli 30 emlékévben is nagyszabású eseményekkel emlékeztek meg az intézmény alapítása óta eltelt időszak eredményeiről, konferenciát tartottak a Magyar Tudományos Akadémián és a Parlamentben is, hamarosan pedig egy az egyetemről szóló filmet mutatnak be az Uránia Filmszínházban.

"Mindez azt mutatja, hogy ez az egyetem él és virul, ezt egyre jobban át is tudjuk adni, és egyre színvonalasabb hallgatók jelentkeznek hozzánk, ez számomra nagy öröm" – mondta a rektor.

Trócsányi László eddig európai parlamenti képviselői munkájával párhuzamosan látta el a rektori teendőket. Mint fogalmazott, ezt nem volt könnyű összehangolni, de igyekezett helytállni.

"Megtisztelő feladat volt az, hogy az elmúlt öt évben az Európai Parlamentnek a tagja lehettem, de ezt is tudni kell befejezni egyszer, már csak azért is, hogy jöjjenek a fiatalok, jöjjenek mások. A Károli Gáspár Református Egyetem rektoraként nagy felelősségem van. A hallgatók létszáma egyre növekszik, több mint 8500 hallgatónk van, és egyre több feladatom van, első célom az, hogy olyan fiatalok hagyják el az egyetem kapuit, akik fel vannak vértezve tudással, hivatástudattal. Ezért az európai parlamenti képviselői munkámat be fogom fejezni, csak az egyetemi munkámra fogok koncentrálni, amelyik számomra nagyon nagy feladatot jelent, másrészt meg a Magyar Jogászegylet elnöke is vagyok, ott pedig szeretnék a magyar jogásztársadalom számára is alkotómunkát végezni az elkövetkezendő esztendőkben" – mondta Trócsányi László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×