INFORÁDIÓ
2021. július 25. vasárnap
Jakab, Kristóf

reakció

2020.07.21. 16:22

Ellenzéki össztűz az uniós megállapodásra

A kormányoldallal ellentétben nem sikerként értékelik az ellenzéki pártok az uniós költségvetésről és a helyreállítási csomagról kötött megállapodást, úgy látják, hogy a miniszterelnöknek nem sikerült elérnie azt, amire parlamenti felhatalmazást is kapott.
2019.07.03. 17:09

Viharos reakciók is voltak Ursula von der Leyen jelölése után

Tovább borzolta a német belpolitikát Ursula von der Leyen védelmi miniszter EB-elnöki jelöltsége. Lengyel kormánypárti és ellenzéki politikusok üdvözölték a jelölést, Csehországban vegyes volt a fogadtatás. A szlovák miniszterelnök szerint új lendületet kaphat az unió.
2019.01.16. 06:03

Brexit - az alsóházi elutasítás után ez következhet

A várakozásoknak megfelelően hatalmas arányban elutasította a londoni alsóház a kedd esti szavazáson a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodást. Londoni elemzői vélemények szerint még mindig annak van a legnagyobb esélye, hogy a kilépési megállapodást valamilyen formában a parlament később elfogadja.
2018.09.12. 19:14

Így reagált Európa a Sargentini-jelentés elfogadása után

Az uniós tagállamok politikusai pártállásuktól függően nyilatkoznak a jelentés elfogadása után: a jobboldaliak szerint hiba volt, a baloldali, illetve liberális politikusok viszont üdvözlik az Európai Parlament döntését.
2018.03.09. 12:36

A cseh sajtó szerint gyűlöletbeszéd volt az államfő beiktatási beszéde

Gyűlölettel és beképzeltséggel teli, bosszúvágyó és kínos, s mindezek következtében az alkalomhoz egyáltalán nem illő volt Milos Zeman beszéde, amelyet az államfő régi-új tisztségébe való beiktatási ceremónián mondott el csütörtökön délután a prágai Hradzsinban - véli egybehangzóan a pénteki cseh sajtó.
2017.12.08. 08:24

Soros György ismét beleállt a kampányba

A magyar származású amerikai üzletember ezúttal a Népszavában és a hvg.hu oldalán közölt egy véleménycikket. "A gyűlöletkeltés kudarca" című írásban figyelemelterelő, gyűlöletkeltő propagandakampánynak minősíti a nemzeti konzultációt és cáfolja, hogy bevándorlókkal akarja elárasztani Európát.
2016.11.09. 15:16

Sokkolta a világot Trump győzelme

Sokkolta a világot, hogy Donald Trumpot választották meg az Egyesült Államok következő, 45. elnökének, a legtöbb ország vezetője azonban értésre adta: kész együttműködni Barack Obama republikánus utódjával és a Washingtonnal való jó viszonyban érdekelt.
2016.10.14. 15:52

Bob Dylan nem veszi át személyesen a Nobel-díjat?

Egyetlen szót sem ejtett világszerte nagy meglepetést okozó Nobel-díjáról csütörtök esti Las Vegas-i koncertjén Bob Dylan amerikai énekes-dalszerző, költő, akit a díjat odaítélő Svéd Akadémiának sem sikerült elérnie még egy nappal a bejelentés után sem.
2016.04.20. 17:49

Pozitív brüsszeli reakciók Orbán tíz pontjára

A magyar miniszterelnök Schengen megmentésére fókuszáló tízpontos akcióterve és az EU asztalán lévő javaslatok között számos átfedés fedezhető fel – mutatnak rá brüsszeli források, akik ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy a menekültek elosztásáról hozott döntések jogilag kötelező érvényűek. A Bizottság máskülönben üdvözli Orbán Viktor hozzájárulását a vitához, amit a jogszabályi javaslatok kidolgozása során is figyelembe vesznek majd.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018