eur:
394.4
usd:
363
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Forrás: Facebook

Reagált Kína a leendő Fudan Egyetemnél elhelyezett új utcanévtáblákra

A külügyi szóvivő fogalmazta meg országa álláspontját.

Hivatalosan is megveti Kína azokat a politikusokat, akik részt vettek abban az akcióban, ami miatt a kínai Fudan Egyetem kampusza a jövőben – a még nem végleges döntés szerint – az eddigi utcanevek helyett Dalai Láma út, az Ujgur Mártírok útja, a Szabad Hongkong út és a Hszie Si-kuang püspök út közelében épülhet fel – írta a hvg.hu a France24 cikke alapján.

"Az ilyen viselkedés megvetendő” – mondta Vang Ven-bin, a kínai külügy szóvivője, hozzátéve: „ezek a politikusok eltúlozzák a Kínával kapcsolatos ügyeket, és hátráltatják a Kína és Magyarország közti együttműködést.”

Mint az Infostart is beszámolt róla, az utcaátnevezési akcióval Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely főpolgármester kívánta kifejezni, hogy nem értenek egyet a kormány Fudan Egyetemet illető terveivel szemben. A ferencvárosi kerületi vezető nem számít diplomáciai botrányra, a Kína-szakértő viszont igen - minderről itt írtunk.

A IX. kerület vezetője, Baranyi Krisztina a veszélyhelyzet miatt a ferencvárosi közgyűlés jogát egy személyben gyakorolva döntött az új nevekről, ám azokról még a fővárosnak is döntenie kell.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

A határidős részvényindexek állása alapján esés jöhet az európai piacokon, a nemzetközi befektetők az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülésének kezdetére várnak. A legutóbbi inflációs számok arra késztethetik a központi bankot, hogy jelezzék: a kamatlábak a vártnál hosszabb ideig maradnak magasabbak. A piaci szereplők jelenleg 99%-os valószínűséget jósolnak arra, hogy a Fed ezen a héten változatlanul hagyja az irányadó kamatlábakat. Eközben jelentős lefordulást láthatunk a kriptodevizák piacán, nagy esésben van a bitcoin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×