INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

panelház

2019.11.19. 16:47

Szörnyű eset, növényvédő méreggel irtottak kártevőket

Két gyermek és egyikük édesanyja meghalt, kilenc szomszédjuk pedig kórházi kezelésre szorult Temesváron, miután egy magánvállalkozó növényvédelemben használatos mérget használt kártevők irtására panelházukban.
2019.08.22. 07:53

Nagy a gond a panelházak szemétledobóival

Bezárná a panelházak szemétledobóit a Magyar Közös Képviselők Egyesülete, mert nagyon sok helyen nem rendeltetésszerűen használják őket, emiatt elszaporodnak a csótányok és a patkányok, illetve rendszeresek a kisebb-nagyobb tűzesetek. Ráadásul a szemétledobók nem teszik lehetővé a szelektív hulladékgyűjtést - mondta az InfoRádiónak az egyesület szakmai igazgatója. Weisz Gábor Miklós szerint azonban sok lakó megakadályozza, hogy a társasházi közgyűlés többsége lakatot tegyen a szemétledobókra. Magyarországon hozzávetőleg félmillió panellakás van, és a tízemeletes házak többségébe a 70-es, 80-as években beépítették a hulladék ledobására alkalmas csövet.
2019.06.10. 16:29

Ég egy tízemeletes panelház Újpesten

Tűz ütött ki egy társasházi lakásban, Budapest IV. kerületében, a Virág utcában. A tízemeletes épület negyedik emeletén több helyiség égett.
2017.08.10. 17:03

Fordulat a panelek visszabontásának ügyében

A Miniszterelnökség valóban beindította a „panelbontással” kapcsolatos háttértárgyalásokat. Hosszú vizsgálódásokról döntöttek, aminek nyomán – az érdekképviselők nem cáfolt emlékei szerint – a nagyarányú panelbontás máris lekerült a napirendről - írta a Népszava.
2017.06.23. 19:06

Tűz egy debreceni panelházban

Kigyulladt egy többszintes társasház egyik ötödik emeleti erkélye péntek délután Debrecen külvárosában, az István úton.
2017.06.14. 08:26

Panelházak - bontás helyett bővítés

Bontás helyett a panelházak oldalirányú és felfelé bővítésével, nagy teraszokkal, zárt belső kertekkel rehabilitálják a csaknem ötvenéves József Attila-lakótelepet. A kerület építészeti tervpályázatának nyertese ezzel új irányt mutatott panelügyben - adta hírül a Világgazdaság.
2017.06.12. 18:02

Drágább lenne a paneleket visszabontani, mint új társasházakat építeni

Egy új építésű lakás bekerülési költségének 80 százalékát elérheti egy-egy olyan panellakás ára, amelyet az emeletek lebontásával és a "maradék" épületrész felújításával alakítanának ki. Erre jön még rá a lebontott lakások pótlásának költsége – mondta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke. Koji László elmondta, a magyar építőipari vállalkozások el tudnák végezni a feladatot.
2017.06.08. 11:41

Kitört a panelpánik Hódmezővásárhelyen

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter vetette fel először, majd a közelmúltban Hódmezővásárhelyen Orbán Viktor is beszélt a tervről, hogy visszabontanák a tízemeletes panelházakat, és a programot az alföldi városban kezdenék el. A Magyar Nemzet megkérdezte az ottani panellakókat.
2017.05.31. 10:01

Visszabontaná a kormány a panelházak felső szintjeit

Orbán Viktor kormányfő hódmezővásárhelyi látogatásán vetette fel, hogy a panelházak felső szintjeinek visszabontásával lehetne élhetőbbé tenni a lakótelepeket. Műszakilag megoldható, de rengeteg kérdést vet fel az ötlet.
2017.01.17. 18:39

Már csak egy évük van a társasházaknak

Kevesebb mint egy év áll az energetikai felújítást tervező lakóközösségek rendelkezésére, hogy korszerűsítési terveiket még az enyhébb műszaki elvárásrendszer keretében valósíthassák meg. 2018. január 1-jével lépnek ugyanis hatályba azok a jogszabályi szigorítások, amelyek a lakóépületek energetikai felújításával kapcsolatban határozzák meg a szigetelések, nyílászárók és egyéb épületelemek minimumkövetelményeit, így az idei a szigetelés éve lehet.
2016.12.25. 20:44

Tűz ütött ki egy újpesti panelházban

Tűz ütött ki egy tízemeletes fővárosi panelház egyik lakásában, a mentők két embert füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak - tájékoztatta Balogh Eszter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense az MTI-t.
2016.04.25. 17:56

Így bontják a pécsi magasházat

Bontják a pécsi magasházat. Pécs legmagasabb panelháza 80 méter magas, jelenleg a 24, szintjét bontják a szakemberek.
2016.04.14. 21:25

Lázár a lefejezett panelekből kertvárosokba költöztetné a lakókat

Az összes lakó kiköltöztetése nélkül nem lehet biztonságosan visszabontani a tízemeletes panelházak felső öt emeletét - reagált Lázár János miniszter ötletére az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke. Koji László felhívta a figyelmet arra, hogy olyan épületekről is beszélünk, amelyeket az állam felújíttatott.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018