INFORÁDIÓ 
2019. október 22. kedd
Előd

panelház

2019.08.22. 07:53

Nagy a gond a panelházak szemétledobóival

Bezárná a panelházak szemétledobóit a Magyar Közös Képviselők Egyesülete, mert nagyon sok helyen nem rendeltetésszerűen használják őket, emiatt elszaporodnak a csótányok és a patkányok, illetve rendszeresek a kisebb-nagyobb tűzesetek. Ráadásul a szemétledobók nem teszik lehetővé a szelektív hulladékgyűjtést - mondta az InfoRádiónak az egyesület szakmai igazgatója. Weisz Gábor Miklós szerint azonban sok lakó megakadályozza, hogy a társasházi közgyűlés többsége lakatot tegyen a szemétledobókra. Magyarországon hozzávetőleg félmillió panellakás van, és a tízemeletes házak többségébe a 70-es, 80-as években beépítették a hulladék ledobására alkalmas csövet.
2019.06.10. 16:29

Ég egy tízemeletes panelház Újpesten

Tűz ütött ki egy társasházi lakásban, Budapest IV. kerületében, a Virág utcában. A tízemeletes épület negyedik emeletén több helyiség égett.
2017.08.10. 17:03

Fordulat a panelek visszabontásának ügyében

A Miniszterelnökség valóban beindította a „panelbontással” kapcsolatos háttértárgyalásokat. Hosszú vizsgálódásokról döntöttek, aminek nyomán – az érdekképviselők nem cáfolt emlékei szerint – a nagyarányú panelbontás máris lekerült a napirendről - írta a Népszava.
2017.06.23. 19:06

Tűz egy debreceni panelházban

Kigyulladt egy többszintes társasház egyik ötödik emeleti erkélye péntek délután Debrecen külvárosában, az István úton.
2017.06.14. 08:26

Panelházak - bontás helyett bővítés

Bontás helyett a panelházak oldalirányú és felfelé bővítésével, nagy teraszokkal, zárt belső kertekkel rehabilitálják a csaknem ötvenéves József Attila-lakótelepet. A kerület építészeti tervpályázatának nyertese ezzel új irányt mutatott panelügyben - adta hírül a Világgazdaság.
2017.06.12. 18:02

Drágább lenne a paneleket visszabontani, mint új társasházakat építeni

Egy új építésű lakás bekerülési költségének 80 százalékát elérheti egy-egy olyan panellakás ára, amelyet az emeletek lebontásával és a "maradék" épületrész felújításával alakítanának ki. Erre jön még rá a lebontott lakások pótlásának költsége – mondta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke. Koji László elmondta, a magyar építőipari vállalkozások el tudnák végezni a feladatot.
2017.06.08. 11:41

Kitört a panelpánik Hódmezővásárhelyen

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter vetette fel először, majd a közelmúltban Hódmezővásárhelyen Orbán Viktor is beszélt a tervről, hogy visszabontanák a tízemeletes panelházakat, és a programot az alföldi városban kezdenék el. A Magyar Nemzet megkérdezte az ottani panellakókat.
2017.05.31. 10:01

Visszabontaná a kormány a panelházak felső szintjeit

Orbán Viktor kormányfő hódmezővásárhelyi látogatásán vetette fel, hogy a panelházak felső szintjeinek visszabontásával lehetne élhetőbbé tenni a lakótelepeket. Műszakilag megoldható, de rengeteg kérdést vet fel az ötlet.
2017.01.17. 18:39

Már csak egy évük van a társasházaknak

Kevesebb mint egy év áll az energetikai felújítást tervező lakóközösségek rendelkezésére, hogy korszerűsítési terveiket még az enyhébb műszaki elvárásrendszer keretében valósíthassák meg. 2018. január 1-jével lépnek ugyanis hatályba azok a jogszabályi szigorítások, amelyek a lakóépületek energetikai felújításával kapcsolatban határozzák meg a szigetelések, nyílászárók és egyéb épületelemek minimumkövetelményeit, így az idei a szigetelés éve lehet.
2016.12.25. 20:44

Tűz ütött ki egy újpesti panelházban

Tűz ütött ki egy tízemeletes fővárosi panelház egyik lakásában, a mentők két embert füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak - tájékoztatta Balogh Eszter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense az MTI-t.
2016.04.25. 17:56

Így bontják a pécsi magasházat

Bontják a pécsi magasházat. Pécs legmagasabb panelháza 80 méter magas, jelenleg a 24, szintjét bontják a szakemberek.
2016.04.14. 21:25

Lázár a lefejezett panelekből kertvárosokba költöztetné a lakókat

Az összes lakó kiköltöztetése nélkül nem lehet biztonságosan visszabontani a tízemeletes panelházak felső öt emeletét - reagált Lázár János miniszter ötletére az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke. Koji László felhívta a figyelmet arra, hogy olyan épületekről is beszélünk, amelyeket az állam felújíttatott.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018