eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 3. szombat Hermina
Realistic fiery explosion with sparks and smoke isolated on black background
Nyitókép: dzika_mrowka/Getty Images

Gázrobbanás döntőt romba egy társasházat Oroszországban – videó

Tíz ember holttestét emelték ki egy ötemeletes lakóépület romjai közül, amelynek középső része gázrobbanás következtében csütörtökön összeomlott az oroszországi Nyizsnyij Tagil városban – jelentették szombaton a helyi hatóságok.

Az uráli Szverdlovszki területen, Moszkvától több mint 1300 kilométerre fekvő városban a közlés szerint több mint 500 fős, nehézgépekkel támogatott mentőalakulatot vetettek be a mentési munkálatok végrehajtására, jelenleg a törmelék eltávolítása zajlik.

A robbanásban a panelépület két lépcsőháza, illetve 25 lakása omlott össze, a balesetben 16-an sérültek meg, közülük öt embert súlyos állapotban kórházba szállítottak.

A helyi hatóságok gyásznappá nyilvánították augusztus 3-át a tragédia áldozatainak emlékére, és szükségállapotot hirdettek a város Dzserzsinszkij kerületében, ahol a katasztrófa történt.

A biztonsági követelményeknek nem megfelelő szolgáltatás, illetve munkavégzés gyanújával az ügyben büntetőeljárás indult.

Címlapról ajánljuk
Most indulnak Párizsba a legnagyobb magyar éremreménységek

Most indulnak Párizsba a legnagyobb magyar éremreménységek

Schmidt Gábor mind a tizenhat magyar egységet képesnek tartja arra, hogy bejusson az A-döntőbe a párizsi olimpián. A sportvezető az InfoRádióban elmondta: több magyar is harcban lehet a dobogós helyezésekért, és várhatóan a napi forma dönti el, milyen színű érmeket nyernek majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×