INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

opec

2022.12.04. 16:10

Itt az orosz reakció az olajársapkára

Egyelőre nem változtatnak eddigi kitermelési politikájukon a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagjai, valamint a szervezeten kívüli nagy olajtermelők, köztük Oroszország sem – az erről szóló döntés az úgynevezett OPEC+ csoportba tartozó országok online formában tartott tanácskozásán született.
2022.11.14. 21:09

Még annál is kevesebb olaj kell a világnak

A globális olajkereslet korábbinál lassúbb növekedését jelezte előre idénre és a jövő évre a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete november havi piaci jelentésében.
2022.10.25. 08:22

Nemzetközi Energiaügynökség: globális recessziót okozhat az OPEC+ döntése

A cseppfolyósított földgáz (LNG) piacának szűkülése, valamint a kőolaj-exportáló országok termelésének visszafogása a világ első, valóban globális energiaválságát idézte elő - jelentette ki Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) ügyvezető igazgatója kedden a szingapúri Nemzetközi Energiahét nevű konferencián.
2022.01.18. 15:02

Megcsípi a lélektani határt a kőolaj ára – így emelkedhetnek őszig az üzemanyagárak

Száz dollárra emelkedhet az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára az idén a harmadik negyedévben a Goldman Sachs Group Inc. elemzői szerint, a szakértők a drágulást részben azzal magyarázzák, hogy a kínálat továbbra sem elégíti ki a keresletet, miközben az OECD-országok olajtartalékai a nyárra 2000 óta a legalacsonyabb szintre esnek.
2021.10.05. 08:59

Megállíthatatlanul drágul a kőolaj

A decemberi jegyzésű északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 2018 októbere óta legmagasabb szinten állt kedden kora reggel.
2021.10.04. 22:10

Nem változtat a terveken az OPEC

Az OPEC és a szervezeten kívüli nagy olajtermelők informális szövetsége, az OPEC+ a havi termelési kvóta eredetileg is tervezett napi 400 ezer hordós megemelése mellett döntött miniszteriális találkozóján.
2020.03.09. 16:49

A szaúdiak agresszív lépése ráijesztett a befektetőkre

Masszív veszteségekkel nyitottak hétfőn a világ tőzsdéi az OPEC és Oroszország olajügyi szembenállása miatt. A kőolaj ára 30 százalékkal esett azt követően, hogy az oroszok nem voltak hajlandók támogatni az OPEC olajkartell kitermelés-módosító döntését. A helyzetet tovább komplikálja a koronavírus fenyegetése.
2020.03.09. 16:19

Bombahír: jön a 300-350 forint közötti benzinár

A szakértő szerint az OPEC a riválisok és a megállapodás hiányának satujába került, miközben Szaúd-Arábia termel, "ahogyan a csövön kifér". Mindemögött pedig ott van a koronavírus miatti keresletcsökkenés is.
2020.03.09. 12:39

Elfajult az olajharc, zuhan a kőolaj ára

Meredeken, csaknem harmadával négyéves mélypontra csökkent a kőolaj világpiaci ára hétfőn a határidős jegyzésekben annak nyomán, hogy Szaúd-Arábia bejelentette, áprilistól hordónként 6-8 dollárral csökkenti minden nyersolajtermékének árát és napi 10 millió hordó fölé emeli kitermelését.
2020.03.05. 20:22

Meglepő döntést hozott az OPEC

Az olajkitermelés további napi egymilliós helyett napi másfél millió hordós csökkentését javasolják a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagállamai az idei második negyedévre a kőolaj világpiaci árának alátámasztására, de a végleges döntést Oroszország és az olajkartellen kívüli szövetségeseik csatlakozásától teszik függővé.
2020.03.04. 18:59

Napokon belül eldől, mekkora lesz a világ olajkitermelése

Egyre nagyobb kitermeléscsökkentéssel kapcsolatos döntésre számítanak az OPEC csütörtöki ülését követően a piaci elemzők. Az olajkartell a koronavírus miatt hihetetlen mértékben visszaeső kereslet hatására idén már 25 százalékot zuhanó kőolajárakat próbálná stabilizálni, mivel a tagállamok költségvetési bevételeire is komoly hatása van.
2019.12.10. 06:00

Hamar megérezzük az OPEC radikális lépését, de a vártnál kevésbé fog fájni

Nem várható jelentősebb üzemanyagár-emelkedés idehaza annak hatására, hogy az OPEC-országok és szövetséges államaik a kőolaj-kínálat további csökkentése mellett döntöttek – mondta el Pletser Tamás. Az Erste Bank olaj és gázipari elemzője szerint Szaúd-Arábia a mostani nyersanyagár további 20 százalékos növelésében érdekelt.
2019.11.05. 18:55

Elmondta az OPEC, mi lesz az olaj jövője

Jócskán megváltozik a globális energiapolitika és ezzel együtt az olajpiac is - tekintett a jövőbe a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC). A szervezet kedden publikált World Oil Outlook (WOO) közép- és hosszútávú olajpiaci prognózisa szerint az iparosodás és a felhasználási igény növekedése miatt még 2040-ben is az olaj lesz a legfontosabb energiahordozó a világon.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018