INFORÁDIÓ
2021. március 3. szerda
Kornélia

mutáns

2021.03.02. 21:15

Kicselezi az egyik kínai vakcinát a brazil mutáns

A koronavírusnak az északnyugat-brazíliai Amazonas államból származó variánsa képes arra, hogy "kikerülje" a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyártó cég CoronaVac nevű vakcinája által termelt antitesteket a szervezetben - derült ki két brazil egyetem előzetes tanulmányából.
2021.03.01. 20:11

Dél-afrikai mutáns: a szakértő szerint van ok a reménykedésre

A fertőzések 90 százalékát a koronavírus brit mutánsa okozza Magyarországon, ehhez képest elenyészően kevés a dél-afrikai mutáns jelenléte – mondta az InfoRádiónak a Neumann Diagnosztikai Laboratórium ügyvezetője, arra is kitérve: az utóbbi okozta megbetegedés nem szignifikánsan súlyosabb.
2021.02.15. 11:51

A magyar fertőzések felét már a brit vírusmutáns okozza egy labor adatai szerint

A magyar járványügyi adatok utóbbi napokban tapasztalható stagnálását, romlását a szakemberek szerint a koronavírus brit mutációjának hazai terjedése okozza. Elsőként a Neumann Labs vezet be olyan PCR-vizsgálatot, amely képes kimutatni a koronavírus újonnan megjelent variánsait – a brit, dél-afrikai/brazil és európai variánsokat. A magyar diagnosztikai laboratórium által frissen elvégzett vizsgálatok esetében a koronavírus-pozitív esetek felét már a brit mutáns okozza, viszont dél-afrikai vagy brazil variánst eddig nem találtak.
2021.02.12. 21:27

Még tíz évig velünk lesz a brit vírusmutáns

Valószínűleg elterjed a világon a gyorsabban fertőző brit koronavírus-mutáció – erre figyelmeztetett a brit genetikai monitoring szolgálat főnöke. Emiatt szerinte a következő tíz évben is szükség lesz csapata munkájára, amely a vírusgenómok úgynevezett szekvenálását végzi.
2021.02.08. 14:56

Akár már ősszel jöhetne egy újabb oltási forduló a briteknél

A brit oltási kampányban jelenleg alkalmazott oltóanyagok is jó hatékonysággal védenek a Nagy-Britanniában leginkább elterjedt koronavírus-variánsokkal szemben – írta hétfőn megjelent cikkében Nadhim Zahawi, a brit oltási program irányításáért felelős egészségügyi államtitkár.
2021.02.05. 13:58

Döbbenetes számokat közöltek a brit mutáció szlovákiai jelenlétéről

Beigazolódott, hogy az új koronavírus brit mutációja erőteljesen jelen van Pozsonyban. A szlovák főváros a hétvégi tesztelés után elrendelte, hogy vizsgálják felül a magisztrátus által felállított mintavételi helyeken begyűjtött pozitív mintákat. Az eredmény: a bevizsgált minták döntő többségében jelen volt a koronavírus új, brit változata. Igor Matovič kormányfő a közösségi hálón azt írta, országos viszonylatban 60 százalékos a brit mutáció jelenléte. A miniszterelnök a jelenlegi járványhelyzetben nem nyitná meg az iskolákat és az óvodákat.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018