INFORÁDIÓ
2022. december 1. csütörtök
Elza

munkacsoport

2022.10.23. 17:35

Levegő Munkacsoport: legalább az iskola utcája legyen csak a gyerekeké

A Tiszta Városok Kampány kezdeményezésére október 20-án Európa-szerte arra hívták fel civilek a figyelmet, hogy legalább az iskolák környékén meg kell teremteni a biztonságos közlekedés feltételeit. Ez leginkább az utcák ideiglenes lezárásával vagy a sebesség drasztikus csökkentésével oldható meg – mondta el az InfoRádiónak a Levegő Munkacsoport projektvezetője.
2022.09.25. 12:15

Autómentes vasárnapok Budapesten: alakul a vita

Autómentes vasárnapok bevezetését javasolja a Nemzetközi Energiaügynökség. A magyar kormány viszont elutasítja az autós közlekedés bárminemű korlátozását. A Levegő Munkacsoport elnöke szerint időszerű lenne lépni az ügyben.
2022.07.28. 12:46

Aggasztó jóslat a télre: elfűthetjük az egészségünket

A Levegő Munkacsoport szerint tragikus következményekkel jár, ha a rezsicsökkentést érintő kormányzati intézkedések miatt többen állnak át a fatüzelésre. A gondot tetézi, hogy nem tud mindenki helyesen és hatékonyan fával fűteni. Utóbbi miatt videós segédletet készítettek.
2022.02.08. 11:16

Nincsenek oda a környezetvédők a kormányhivatal tervéért

Miközben az Európai Unió Bírósága már elmarasztalta Magyarországot amiatt, hogy Budapesten és környékén a légszennyezés rendszeresen túllépi az egészségügyi határértéket, a Levegő Munkacsoport szerint a Fővárosi Kormányhivatal levegőminőségi terve nem hoz gyors megoldást.
2021.12.17. 10:23

A hét végéig minél kevesebb időt töltsünk a szabadban

Budapesten továbbra is egészségtelen a levegő minősége, ami érzékelésén a maszkviselés ugyan segíthet kicsit, de a valódi javulást a hétvégi szeles idő hozhatja meg – mondta el érdeklődésünkre a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés szakértője. A levegőminőséget télen leginkább a fűtés és a közlekedés rontja, előbbi esetében főleg az illegális hulladékégetés – hívta fel a figyelmet a Levegő Munkacsoport elnöke.
2021.09.28. 06:15

500 forintos dugódíjat javasol Budapestre a Levegő Munkacsoport

A szervezet szerint külföldi példák igazolják, hogy egy ilyen lépés érdemben csökkenti a nagyvárosi dugókat. Úgy vélik: a közösségi közlekedésben van többletkapacitás, a telekocsizás terjedése pedig még tovább javítana a helyzeten.
2021.05.02. 16:05

A járvány után is maradhat a maszk, ha így folytatjuk

Ha nem lépünk fel a légszennyezés ellen, a koronavírus-járvány után is maszkban kell majd járnunk – figyelmeztet a Levegő Munkacsoport. Egy magyar–román közös kutatás szerint a lakossági fűtés 5 százaléka hulladék elégetésével jár, így mérgező vegyületek kerülnek a levegőbe.
2020.11.30. 19:55

Nagyon nem kedvez a magyar szmoghelyzet a járványnak

Budapesten több mérőállomás adata is a határértékek közelében van, miközben a Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag szavazta meg, hogy a Levegő Munkacsoport Budapestért díjat kapjon. A szervezet azonban nem veszi át az elismerést és további lépéseket sürget a légszennyezés csökkentéséért.
2020.06.01. 17:52

Nem ájult el a magyar programtól a Levegő Munkacsoport

Elkészült az uniós jogszabályok által előírt magyar Országos Levegőterhelés-csökkentési Program (OLP), amely célja, hogy megfogalmazza, milyen módon kívánja csökkenteni az ország az egyes légszennyező anyagok kibocsátását az előírt szintre 2030-ig.
2020.04.05. 20:18

Figyelmeztetés: a szálló por a járvány terjedését is befolyásolja

Míg a közlekedés és az ipar légszennyezése csökkent, addig a lakossági fűtésből és avarégetésből származó szállópor-koncentráció emelkedett Magyarországon. A Levegő Munkacsoport más szervezetekkel összefogásban arra hívja fel a figyelmet, hogy a lakossági hulladékégetés a koronavírus terjedését is elősegítheti.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018