eur:
395.11
usd:
365.66
bux:
65398.26
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Tűzijáték a Duna felett Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján 2021. augusztus 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Időjárási munkacsoportot hozott létre a kormány

Az augusztus 20-i ünnepi programok megtartásáról dönt majd az új testület.

A kormány a Facebook-oldalán jelentette be, hogy időjárással foglalkozó munkacsoportot hoz létre az augusztus 20-i programokhoz kapcsolódóan. Szükség esetén ez a munkacsoport dönt majd arról, hogy a szabadtéri rendezvények biztonságosan megtarthatók-e.

Bármilyen, az ünnepi programokban bekövetkező esetleges változásról vagy az időjárással kapcsolatos intézkedésekről azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt – áll a posztban.

A testület felállítására azért volt szükség, mert a meteorológiai előrejelzések szerint csapadékosra fordul az időjárás az ünnepi hétvégén, lehűlésre, heves zivatarokra, viharos szélre is számítani kell, az ország felére figyelmeztetést is kiadtak.

Az óvatosságot az is indokolja, hogy tizenhat éve, 2006. augusztus 20-án hatalmas orkán csapott le a fővárosra este kilenc óra körül, amikor elkezdődött a tűzijáték, amelyet közel másfél millió ember akart élőben megnézni. A kialakult káoszban a későbbi jelentések szerint összesen öt ember halt meg, és több mint háromszázan megsebesültek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×