INFORÁDIÓ
2023. március 29. szerda
Auguszta

ma-hal

2022.07.19. 17:53

Már vízért kiáltanak a halászok is

Magyarországon kell tartani az országon átfolyó vizet és a csapadékvizet, ezzel és az öntözőhálózat kialakításával csökkenthetőek lennének az aszály okozta károk – mondta az InfoRádiónak a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnöke.
2022.07.18. 12:33

Mindhiába a haltermelőknek szánt tízmilliárdos segítség?

Nem lesz önerejük a hazai haltermelőknek ahhoz, hogy felhasználják azt a tízmilliárd forintos pályázati keretet, aminek forrásai rövidesen megnyílnak, ha elfogadják a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program Pluszt – mondja a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (Mahal) elnöke. Lévai Ferenc szerint a haltermelők támogatására megoldást hozna, ha átjárható lenne a halászati és a vidékfejlesztési támogatási alap, vagyis az utóbbiból is részesülhetnének.
2021.12.03. 06:00

Lesz hal karácsonyra, de…

Most sincs és karácsonykor sem lesz halhiány Magyarországon – jelentette ki az InfoRádiónak a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője. A magyar halakért jellemzően 7-15 százalékkal, a külföldről importáltakért várhatóan 10-15 százalékkal kell többet fizetni tavalyhoz képest.
2021.08.01. 10:32

Fuldokolnak a hazai tógazdaságok

Súlyos gondokkal küzdenek országszerte tavasz óta az aszály miatt az úgynevezett völgyzárógátas tógazdaságok – mondta a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője.
2019.02.17. 10:27

Bevezetnék a halpénteket Magyarországon

A rendszerváltozás óta megduplázódott a halfogyasztás Magyarországon - közölte az InfoRádióban a MA-Hal szóvivője. Lévai Ferenc a Kapj rá! fogyasztásösztönző kampányról szólva arról is beszélt, hogy az EU-s és a világátlagtól is elmaradunk még, de szerinte volna megoldás.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018