INFORÁDIÓ
2021. május 6. csütörtök
Frida, Ivett

lyme-kór

2021.04.04. 13:33

Kullancsinvázió: brutális nyár jön

Ez a tél sem tizedelte meg a kullancspopulációt, így nem lehet arra számítani, hogy szokásosnál kevesebb vérszívó lesz az idén. A szakember óva int attól, hogy a boltokban kapható sprayk vagy riasztó karperecek hatásának teljes bizalmat szavazzunk.
2019.08.07. 17:07

Eltűnhet a Lyme-kór az országból

A klímaváltozás hatására eltűnőben vannak a Lyme-kórt és az agyhártyagyulladást terjesztő kullancsok – mondta az InfoRádiónak a Kullancsbetegségek Ambulanciájának vezetője. Lakos András emellett azt is kiemelte: a Lyme-kór egy jóindulatú betegség, könnyen gyógyítható.
2019.05.12. 17:07

Új, veszedelmes kullancs jött délről Magyarországra

Új kullancsfaj jelent meg Magyarországon a Dunántúlon Somogy és Tolna megyében. Az új vérszívókról még keveset tudnak a szakértők, köz- és állat-egészségügyi veszélyeit vizsgálni kell - mondta az InfoRádióban a Magyar Kullancsszövetség elnöke, Kapiller Zoltán, aki szerint most már egész évben kullancsszezon van.
2019.04.29. 09:47

Új nyári betegségek jelentek meg Magyarországon

A kullancsok és szúnyogok terjesztette kórokozók egyre nagyobb számú megbetegedést okoznak Magyarországon, ennek hátterében pedig az emelkedő átlaghőmérséklet, az enyhébb telek, vagyis a klímaváltozás áll.
2019.03.16. 11:48

Veszélyjelzés: sokkal korábban jönnek a kullancsok

Idén korábban kezdődik az itthoni kullancsszezon - mondta az InfoRádiónak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, Póta György, aki a megelőzés fontosságára is felhívta a figyelmet.
2018.05.03. 19:06

Új kórokozókat terjeszthetnek a hazai kullancsok

Több új, kullancsok által terjesztett kórokozó is megjelent Magyarországon - hívta fel a figyelmet a Magyar Kullancsszövetség elnöke. Dr. Kapiller Zoltán elmondta: a kullancsok óriási járványtani erőt jelentenek, és arról is beszélt, hogy a kiszedett kullancsot nem szabad rögtön elpusztítani.
2017.03.10. 06:06

Veszélyben vannak a gyerekeink a kullancsinvázió miatt

A tavaszias enyhe idő kedvez a kullancsok szaporodásának. Az élősködők által terjesztett két legismertebb és legveszélyesebb betegség a vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladás valamint a Lyme-kór. Szakemberek a megelőzés fontosságára hívták fel a figyelmet. Farkas Viktor gyermekneurológus szerint a kullancsok a gyerekekre a legveszélyesebbek.
2016.05.23. 06:27

A kokárda súlyos szövődményeket jelez!

Több mint ezer új Lyme-kórral fertőzött beteget regisztráltak tavaly. A Lyme Betegekért Alapítvány elnöke az InfoRádióban elmondta, ha az orvosok időben felismerik, akkor ez a betegség gyógyszerrel jól kezelhető.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018