INFORÁDIÓ
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita

kurzarbeit

2020.09.28. 16:54

A járvány ellenére jobban teljesít Szlovákia

A szlovák pénzügyminisztérium számításai szerint északi szomszédunk gazdasága idén csaknem 7 százalékkal esik vissza, ami azonban 3 százalékkal kevesebb, mint azt a szakértők negyed évvel ezelőtt előre jelezték. Eduard Heger tárcavezető szerint azonban jobban alakult a kereslet, a munkapiac ellenállóbb volt, és a foglalkoztatottságnak jót tett az úgynevezett kurzarbeit is.
2020.09.25. 19:48

Jelenlegi formájában vége a brit munkahely-megtartó programnak

A kormány eddig 80 százalékban állta az egyes dolgozók fizetését. A pénzügyminiszter most kiállt a nyilvánosság elé, és azt mondta: nem lehet minden munkahelyet megvédeni. Kommentátorok szerint ezzel frontot nyitott Boris Johnson miniszterelnökkel szemben.
2020.09.24. 19:32

Jelentős elbocsátásokat valószínűsít még az év vége előtt a Liga

A csökkentett munkaidőhöz járuló bértámogatást újból be kell vezetni, mert a következő hónapokban nő majd az elbocsátások száma, de az álláskeresési járadék időtartamát is meg kellene hosszabbítani - mondta az InfoRádiónak Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezet elnöke.
2020.09.17. 07:55

A kurzarbeit folytatásáért könyörögnek a szakszervezeti konföderációk

Miközben Magyarországon már nem lehet munkahelyvédelmi bértámogatásra pályázni, más országok továbbra is fenntartják ezt az intézkedést a gazdaságuk és a munkahelyek védelméért. A szakszervezetek szerint a magyar kormánynak is követnie kell Németország, Ausztria vagy Románia példáját, és több munkavállalóra ki kell terjesztenie a bértámogatási rendszert.
2020.04.20. 12:57

Óriási versenyfutás lesz az állami bértámogatásért

Ha a cég április végéig benyújtja az összes szükséges dokumentumot, a bértámogatást először májusra kapja meg, vagyis a kifizetés június elején lesz – mondta az InfoRádiónak Fajcsák Gábor, az RSM adóüzletág-vezetője. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján találhatók meg az új részmunkaidős bértámogatás igényléséhez szükséges dokumentumok.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018