INFORÁDIÓ 
2020. október 28. szerda
Simon, Szimonetta

kibervédelem

2020.05.23. 06:33

Súlyos veszélyt jelenthet a bluetooth használata

A bluetoothos perifériák egy újfajta sebezhetőségét fedezték fel IT-biztonsági szakemberek, akik szerint rosszindulatú támadók egy eszköz teljes kommunikációjához hozzáférhetnek.
2020.02.10. 19:04

Együtt egy jobb internetért

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elkérésére hatóságok, informatikai cégek, civil szervezetek és gyerekek fognak össze, hogy a Biztonságos Internet Nap, február 11. alkalmából felhívják a figyelmet a biztonságosabb és jobb internetezés fontosságára és alapvető szabályaira.
2019.05.02. 16:32

Kibervédelmi akadémiát hoz létre a Magyar Honvédség

A Magyar Honvédség kibervédelmi akadémiát hoz létre Szentendrén - jelentette be a honvédelmi miniszter. Benkő Tibor az InfoRádiónak elmondta: idén az intézmény működéséhez szükséges alapokat teremtik meg, a teljes műveleti képességet várhatóan 2-3 év alatt lehet elérni.
2019.03.29. 20:22

Az álhíreknek néha a megbízható orgánumok is felülnek

Sokszor a legnépszerűbb közösségi oldalak segítik, hogy a félrevezető, álhírnek minősülő információk futótűzként terjedjenek – közölte az InfoRádiónak nyilatkozva a kibervédelmi szakértő egy csütörtökön rendezett szakmai konferencia egyik kiemelt témájáról. Marosi-Bauer Attila szerint, ha a tartalomfogyasztók a pontos, megbízható forrásokra figyelnek, kevésbé teszik ki magukat hamis információknak.
2019.03.11. 20:10

Ha a NAV telefonál, azonnal gyanakodjunk!

Egyre több bejelentés érkezik a NAV-hoz, miszerint a közelgő adóbevallási időszakra hivatkozva adathalászok hívogatják az adózókat vagy írnak nekik e-mailben, SMS-ben, ügyfélkapus adatok (bejelentkezési jelszó, bankkártyaadat) iránt érdeklődve.
2018.04.29. 17:45

Kibervédelmi szuperközpontot hoztak létre Budapesten

Kibervédelmi központot hozott létre Budapesten a T-Systems. A létesítményben 50 szakértő monitorozza folyamatosan a különböző informatikai rendszereket – közölte a cég vezérigazgatója. Kaszás Zoltán az InfoRádióban elmondta: a központ képes érzékelni és elhárítani a kibertámadásokat. Az intézmény energiafogyasztása egy kisebb faluéval vetekszik.
2018.03.05. 15:50

Különleges egység a Magyar Honvédségen belül

Kibervédelmi parancsnokságot hoznak létre a Magyar Honvédségben. Ezt Simicskó István honvédelmi miniszter jelentette be a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat ünnepi állománygyűlésén, amelyet a független magyar katonai nemzetbiztonság megalakulásának századik évfordulóján tartottak Budapesten.
2017.09.19. 21:00

Harcot hirdet a kibertámadások ellen Brüsszel

Javaslatot nyújtott be az internetes biztonság megerősítésére az Európai Bizottság (EB), és ennek értelmében egyebek mellett felállítanának egy uniós kiberbiztonsági ügynökséget és közös tanúsítási rendszert fogadnának el.
2017.08.14. 20:49

Fontos kérdésben állnak bukásra a magyar cégek

A cégek több mint fele teljesen védtelen a kibertámadások ellen - derül ki egy informatikai biztonságra szakosodott cég felméréséből. Nemes Dániel, a Thycotic magyarországi képviselője szerint minél kisebb egy vállalat, annál felkészületlenebb, de legjobban védett vállalatoknak is van lemaradása.
2017.06.17. 20:29

A hackerek elleni is köthetünk biztosítást

A technológiai változások új biztosítási termékeket is hoznak, a kibervédelmi biztosítások a jövőben ugyanolyanok lehetnek, mintha valaki viharkár ellen kötne szerződést - közölte a PwC cégtársa. Kerekes Antal rámutatott: tanulmányuk szerint a technológiai váltás a legnagyobb kihívás a biztosító társaságoknak, mert ezek az ügyféligényeket is átszabták.
2017.01.23. 07:35

Feltörhetetlen jelszóra vágyik? Titkok a kezdő hackerek kézikönyvéből

Bár sok szó esik a kibervédelemről, valójában az emberek többsége még ma sem fektet elég hangsúlyt az online adatai védelmére. A kezdő kézikönyv hackereknek részletes segítséget nyújt a lehetséges támadások kivédéséhez, és már alapfokú számítástechnikai ismeretekkel jól használható - mondta az InfoRádiónak Fehér Krisztián nemrég megjelent könyvéről a BBS-Info kiadó vezetője.
2016.11.22. 14:32

Bencsik: nem leszünk védtelenebbek a digitalizációval

Az információs rendszerek építésénél, tervezésénél még most sem minden esetben veszik figyelembe a biztonságot - mondta Bencsik Balázs, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
2016.11.03. 08:00

Nemcsak a gépet, a gyerekeket is fel kell készíteni a kibertérre

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet vezetője szerint a nemrég elfogadott digitális gyermekvédelmi stratégia célja, hogy a gyermekek az online térben is biztonságban érezhessék magukat – mondta az InfoRádiónak Bencsik Balázs, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet vezetője.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018