INFORÁDIÓ 
2020. január 23. csütörtök
Rajmund, Zelma

készültség

2019.05.30. 19:35

Belvízvédelmi készültség az Alföld déli részén

Elsőfokú a készültség a holt-sebes-körösi, a mezőberényi és a dögös-kákafoki, másodfokú a gyomai, a Kettős-Körös jobb parti, a hosszúfoki és az Élővíz-csatornai belvízvédelmi szakaszon.
2018.09.29. 16:26

A legmagasabb fokú a készültség Szerbiában

A legmagasabb fokú harckészültségbe helyezte a szerb hadsereget Aleksandar Vucic köztársasági elnök szombaton, mert a Rosu koszovói különleges rendőri alakulat mintegy 60 tagját a többségében szerbek lakta Észak-Koszovóba vezényelték - közölte értesülését a szerbiai közszolgálati televízió (RTS).
2018.08.25. 08:36

Határvédelmi készenlét a katonai helyőrségekben

A Magyar Honvédség kétezer-ötszáz katonája áll készültségben a saját szolgálati helyén, hogy mozgósítható legyen a határ védelmére, ha krízishelyzet alakulna ki a déli kerítésnél. Erre azonban egyelőre nincs sok esély, a felderítéssel, a járőrözéssel és a mélységi ellenőrzéssel megoldható a biztonsági határzár védelme, illetve az illegális bevándorlók kiszűrése - írja szombati számában a Magyar Idők.
2018.03.18. 07:30

Katasztrófahelyzet a Balatonnál

A következő napokban várható szélsőséges időjárás miatt harmadfokú vízkár-elhárítási készültséget rendeltek el több dél- és délnyugat balatoni településen péntek reggeltől.
2017.12.17. 16:28

Nyakunkon az árvíz

Az országban jelenleg árhullám miatt két vízügyi igazgatóság területén, 230 kilométeren elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vasárnap az MTI-vel.
2017.06.05. 12:58

Komoly szigorítás - erre készüljön, ha Olaszországba utazik

Új biztonsági rendszert dolgoznak ki a hatóságok a nyári hónapokban Olaszországba érkező több millió turista, valamint a nyári fesztiválokon, koncerteken és strandokon tartózkodó olaszok védelmére - jelentették be az olasz nemzetbiztonsági tanácsnak a londoni merényletet követő ülésén.
2017.05.27. 13:11

Csökkentették a terrorkészültséget

Csökkentették szombaton a nagy-britanniai terrorkészültséget a manchesteri robbantás után elrendelt legmagasabb, kritikus szintről. Az intézkedés azt jelenti, hogy az elhárító szolgálatok már nem tartanak azonnali újabb merénylettől.
2016.12.30. 21:40

Szilveszter a terror árnyékában

Az Európában megnövekedett általános terrorveszélyeztetettség miatt Európa számos országában kiemelt figyelmet fordít a rendőrség a szilveszteri tömegrendezvények biztonságára.
2016.12.30. 16:20

Rendkívüli készültség Németországban

Németországban rendkívüli óvintézkedéssel készülnek a szilveszterre. Egyrészt azért, hogy elejét vegyék az egy évvel korábban több nagyvárosban, így Kölnben és Hamburgban történt szexuális zaklatásoknak, másrészt viszont azért, hogy megakadályozzanak esetleges merényleteket. Mivel Berlinben, a Brandenburgi kapu térségében tervezik a világ egyik legnagyobb szabású évbúcsúztató rendezvényét, szinte magától értetődik, hogy ennek megfelelő különleges biztonsági intézkedésekkel igyekeznek gondoskodni a résztvevők testi épségéről. Azonban a kölni elővigyázatosságok sem maradnak el a berliniek mögött.
2016.12.24. 09:30

Rendkívüli biztonsági készültségben zajlik a vatikáni karácsony

Gépfegyveres katonákat látni minden méteren a római Szent Péter tér körül, amely a katolikus karácsony egyik hagyományos vatikáni helyszíne. Jézus születésének ünnepe szombat este a Ferenc pápa vezette vígilia szertartásával kezdődik a Szent Péter bazilikában.
2016.12.20. 22:02

Dárdai Pál klubja is gyászol

Fokozott készültség közepette kezdődött meg a hamburgi és a frankfurti mérkőzés kedden a német labdarúgó Bundesligában a hétfői berlini terrortámadás miatt.
2016.11.29. 21:03

Titkosrendőrök serege figyeli Londont

Észak-Szíriában, az Iszlám Állam erőinek kiszorítása során iratok és digitális anyagok százai kerültek az előrenyomuló csapatok kezére, amelyekből kiderül, hogy a terrorszervezet merényletsorozatra készült európai nagyvárosok forgalmas gócai ellen a karácsonyi időszakban. A terrorelhárítás mindenhol készültséget rendelt el, Londonban  is fegyveres rendőrök járőröznek, védik a legforgalmasabb vasút- és metróállomásokat, bevásárlóközpontokat.
2016.07.23. 19:57

Csehországban elsőfokú terrorveszély van érvényben

Csehországban továbbra is az elsőfokú terrorveszély van érvényben, amely lényegében a biztonsági szolgálatok és a rendőrség fokozott éberségét jelenti - közölte Milan Chovanec cseh belügyminiszter a biztonsági csoport szombati ülése után. Az operatív csoportnak a belügyminisztérium, a rendőrség és a titkosszolgálatok vezetői a tagjai
2016.07.17. 19:31

Nagy lezárások Rómában

Rómában biztonsági okokból páncélozott járművek torlaszolták el a Vatikán felé vezető utcákat. Az intézkedést a nizzai gázolásos terrortámadás miatt hozták a hatóságok.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018