INFORÁDIÓ 
2019. október 15. kedd
Teréz

ivóvíz

2019.09.07. 12:00

A legjobb az ivóvíz, minden más csak színesítő legyen!

A WHO átfogó felmérése szerint akik két pohárnál több üdítőitalt fogyasztottak naponta, azok 17 százalékkal nagyobb eséllyel halnak korai halált. Az Egészségügyi Világszervezet rákkutató intézete 16 éven át vizsgált 450 ezer embert.
2019.07.14. 12:19

Rossz belegondolni, mik zajlanak a raktárakban

Klebsiella oxytoca baktériumot talált egy frissen piacra dobott, palackozott pi-vízben a Index által megrendelt laboratóriumi vizsgálat. Ennek a fajta baktériumfertőzésnek a forrását legtöbbször az emberi ürülékkel történt szennyeződés okozza. A Magyar Víziközmű Szövetség a hírre reagálva újra hangsúlyozza, hogy Magyarországon a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer a csapvíz, a palackozott vizekkel ellentétben a fogyasztása környezetbarát is.
2019.07.06. 14:39

Óvatosabban kellene bánnunk a vízzel

Nagyobb figyelmet kellene fordítani a digitális vízgazdálkodásra – hívta fel a figyelmet Szöllősi-Nagy András vízüggyel foglalkozó szakember. Az ivóvíz nem fog elfogyni, de a klímaváltozás hatására egyre szélsőségesebb jelenségeket lehet majd tapasztalni.
2019.05.09. 20:15

Nem áll meg Budapest határainál az ólmoscsapvíz-ügy

Tizennyolcezer lakás lehet érintett az 1945 előtt létesített ólom vízvezetékekkel kapcsolatban Heves megyében, de ha van is szennyezés, azért az egyes ingatlanok gazdái felelnek az illetékes hivatalok szerint.
2019.05.03. 13:34

Itt az "ólomtérkép" a szennyezett budapesti csapvízről

A beérkezett ivóvízminták mintegy ötödénél mért magas ólomtartalmat a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A Magyar Víziközmű Szövetség szerint leginkább az 1945 előtt épült házaknál lehet ilyen módon szennyezett a víz.
2019.04.27. 12:00

Tévhiteket oszlattak el az ivóvízzel kapcsolatban

Időnként megjelennek olyan hírek, amelyek az ivóvízben található szennyezőanyagok, például gyógyszermaradványok mennyiségével foglalkoznak. A Nemzeti Népegészségügyi Központ vízhigiéniáért felelős főtanácsosa ezek valóságtartalmáról írt cikket a tudomány.hu oldalon.
2019.03.22. 11:58

Egy hete csak palackos vizet ihatnak a gyerekek egy budapesti iskolában

A megengedett ólommennyiség kétszeresét találták egy gazdagréti iskola csapvizében. A Fővárosi Vízművek havonta ellenőrizte a víz minőségét, az érték felfedezése óta csak palackozott vizet ihatnak a gyerekek. A Fővárosi Vízművek és a Nemzeti Népegészségügyi Központ is reagált a hírre: kiderült, mekkora a veszély és hogy a környékbeliek ihatják-e a csapvizet.
2018.10.12. 17:56

Mesterséges aszály indíthat be migrációt Irakból

Törökország hajlandó több vizet átengedni Irakba. Ankara ezt azután közölte, hogy a szomszédját sújtó aszályt tetézve Irán visszafogta a vízszolgáltatást, ami különösen Irak déli részét fenyegeti. A súlyos helyzet nemcsak külpolitikai feszültséget, de tömegek elvándorlását is okozhatja.
2018.10.03. 17:19

Egységes vízdíj: a Víziközmű Szövetségnek senki sem szólt

Teljesen váratlanul érte a szakmai érdekképviseletet a szakminiszter múlt heti bejelentése az egységes vízdíj tervéről. A MaVíz pontokba szedte, miért nem olyan egyszerű a bevezetés, de nyitott arra, hogy egyeztessen a kormánnyal a rendelkezés részleteiről.
2018.07.13. 18:46

Veszélyes ivóvíz – így csökkenthető a kockázat

Nyitott Laboratórium címmel indít projektet az Országos Közegészségügyi Intézet. A szervezet Vízhigiénés Osztály osztályvezetője az InfoRádiónak elmondta: egyperces kifolyatással akár mi magunk is csökkenthetjük a gyermekekre és várandósokra veszélyes ólom mennyiségét a csapvízben.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018