INFORÁDIÓ
2021. március 7. vasárnap
Tamás

inf-szerződés

2019.09.12. 08:23

Sz. Bíró Zoltán: Moszkva gazdasági érdeke is, hogy lassítsa a Balkán integrációját

Oroszország továbbra is a Balkán államok euroatlanti integrációjának lassításában érdekelt, ráadásul gazdasági tervei is vannak a térséggel, hiszen Moszkva még nem tett le a Török Áramlat vezeték folytatásáról – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Sz. Bíró Zoltán történész, aki arról is beszélt, hogy Kína jelentős szerepet játszik abban, hogy Oroszország és az Egyesült Államok sorra mondja fel a hidegháború végén kötött nukleáris egyezményeket.
2019.08.07. 11:25

Ha bele is roppan az ország, Putyin nem fog kiszállni a versenyből

Oroszországnak nem lesz választása, új atomfegyvereket kell fejlesztenie, ha az Egyesült Államok is így tesz – ezt mondta Vlagyimir Putyin, miután néhány napja Washington kilépett a rövid- és közepes hatótávolságú atomfegyverek korlátozásáról szóló úgynevezett INF-egyezményből. Jó ideje fegyverkezési verseny zajlik – mondja Rácz András Oroszország-szakértő. Szerinte Putyinnak azonban inkább ennek befejezése, és nem egy új fegyver fejlesztése az érdeke.
2019.08.02. 14:50

Szakértő szerint új út is nyílik a szétesett INF-szerződés romjain

Az Egyesült Államok pénteken hivatalosan is kilépett a közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló, Oroszországgal kötött (INF-) szerződésből. A NATO szerint el kell kerülni az újabb fegyverkezési versenyt. Az InfoRádiónak nyilatkozó külpolitikai szakértő szerint a fegyverkezési verseny nem jó, de nem ez a legrosszabb.
2019.02.06. 19:46

Új rakétát fejleszt Moszkva, és Kínát is érdekli ez a "műfaj"

A középhatótávolságú rakétákról szóló szerződés várható amerikai felmondása nyomán új atomrakéták fejlesztésébe kezd Oroszország. Kedden Szergej Sojgu védelmi miniszter kiadta a parancsot: két éven belül építsenek hosszú hatótávolságú hiperszonikus rakétát.
2019.02.01. 18:08

Merkel máris reagált az Egyesült Államok bejelentésére

Amennyiben Washington felfüggeszti az INF-szerződésből eredő kötelezettségeinek teljesítését, Németország arra fogja használni a hat hónapos átmeneti időszakot, hogy ezalatt folytassanak további tárgyalásokat az egyezményről - jelentette ki Angela Merkel német kancellár.
2019.01.23. 13:52

Végleges az USA döntése az INF-szerződés ügyében

Az Egyesült Államok felmondja a szárazföldi állomásoztatású közepes és rövid hatótávolságú nukleáris fegyverek felszámolásáról (INF) szóló szerződést, az erről hozott döntés végleges ezt Oroszországgal is közölték - jelentette be Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018