INFORÁDIÓ
2021. július 24. szombat
Kincső, Kinga

homo sapiens

2021.06.26. 12:45

Megfejtethették a neandervölgyi emberek eredetének nagy rejtélyét

Eddig nem értették, hogy miként találhattak a több mint százezer évvel ezelőtt Európában élt neandervölgyiek génjei között homo sapiens géneket, miközben ez utóbbi csak 45 ezer évvel ezelőtt jelent meg Európában, és hogy miként bukkantak fel újra és újra neandervölgyiek az eltűnéseik után. Egy izraeli felfedezés segített tisztázni a helyzetet.
2020.08.02. 07:30

A rókák már több tízezer éve mennek a lepattanóra

A rókák táplálkozására már több tízezer évvel ezelőtt is hatással volt az ember, a kistestű ragadozók az ősidőktől kapcsolódnak az emberi tevékenységhez - állítja a német Tübingeni Egyetem kutatóinak tanulmánya.
2020.05.12. 05:40

Nagy felfedezés a Homo sapiensről

A Homo sapiens készítette az első modern eszközöket Európában. A kontinensen felfedezett pengeszerű tárgyakról és állati fogakból készült medálokról korábban úgy vélték, a neandervölgyi embertől származnak, egy új elemzés szerint azonban megcáfolta ezt.
2018.11.17. 06:55

Nagy felfedezés a neandervölgyiekről

A neandervölgyiek nem éltek veszélyesebben, mint a Homo sapiens - erre a megállapításra jutottak a Nature számában megjelent tanulmány szerzői.
2018.01.27. 07:32

Meglepő megállapítás őseinkről

A Homo sapiens vándorlásait és elterjedését térképezte fel egy új kínai kutatás, amely ősi eurázsiai DNS-mintákat elemezve megállapította, hogy az európaiak és az ázsiaiak ősei több mint 40 ezer évvel ezelőtt váltak el egymástól.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018