eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Primeval Caveman Wearing Animal Skin Holds Stone Tipped Spear, Stands at the Cave Entrance Looking over Prehistoric Forest Ready to Hunt Animal Preys. Neanderthal Going Hunting in the Jungle
Nyitókép: gorodenkoff/Getty Images

Egy eddig ismeretlen emberfajra bukkanhattak Kínában

Meglehet, hogy ők voltak a Homo sapiens és a neandervölgyi emberek utolsó közös ősei.

Most jelent meg egy olyan, teljesen új tanulmány a még 2019-ben Kínában, Hualongdong környékén felfedezett emberi maradványok vizsgálati eredményeiről, amely megdöbbentő következtetéseket fogalmaz meg - írta a Science Alert cikke alapján a 24.hu.

A tudományos írás következtetései szerint egyrészt egy 12-13 éves emberé lehet a szóban forgó koponya, másrészt a kínai leletek megtalálásával

valószínűleg egy új, régen kihalt emberfajt sikerült beazonosítani.

A szakértők szerint a különös faj csontjai egyszerre hordoznak a modern emberre és annak elődeire jellemző vonásokat. A kutatók úgy vélik, hogy az ismeretlen faj az emberfajok családfájának egy teljesen különálló ágát alkothatják, és az is elképzelhető, hogy ők voltak a Homo sapiens és a neandervölgyi emberek utolsó közös ősei.

Az eddig ismeretlen faj arcfelépítése nagyon hasonlít a Homo sapienséhez, azonban a koponyán olyan jellegzetességek is felfedezhetők, amelyek inkább a gyenyiszovai emberéihez hasonlítanak.

A gyenyiszovai ember egy kihalt emberfaj, amely nagyjából 400 ezer éve vált külön a neandervölgyi emberektől.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×