INFORÁDIÓ
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien

hiperszonikus

2022.05.11. 09:00

Ezt tudják az orosz hiperszonikus rakéták

Hétfőn Odessza városára három ilyen rakétát is kilőttek: nem először használta a Kinzsalokat Oroszország az ukrán háborúban, de ritkán nyúlnak ehhez az eszközhöz.
2022.03.21. 11:23

Csiki Varga Tamás: megakadtak az orosz hadműveletek

Megakadni látszik az orosz haderő szárazföldi hadművelete. Többen arra számítanak, hogy a jövőben főként légicsapásokkal próbálja felőrölni az ukránok ellenállását Moszkva. Ez azonban, mint fogalmaznak, sokkal több civil áldozattal jár majd. Mindezekről a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének tudományos munkatársával beszélgettünk.
2022.02.02. 13:55

Amerika is beszállhat a legpusztítóbb fegyverek fejlesztési versenyébe

Amerikai sajtóhírek szerint rendkívüli ülést tart a Pentagon az amerikai védelmi ipari vállalatok vezetőivel a héten, hogy arról tárgyaljanak, hogy tudják felgyorsítani a hiperszonikus fegyverek fejlesztését. Csiki Varga Tamás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Intézetének tudományos munkatársa szerint az Egyesült Államok hadereje ezen a téren jelentős lemaradásban van Oroszországtól és Kínától, ezért létfontosságú modernizációra szorul az amerikai haderő.
2020.07.26. 13:20

Egyedülálló fölényt ígér Putyin

Az orosz hadiflotta hiperszonikus fegyverrel való felszerelésére tett ígéretet Vlagyimir Putyin orosz elnök a haditengerészet napja alkalmából megrendezett szentpétervári flottafelvonuláson.
2020.07.15. 07:24

Szintet lép a fegyverkezési verseny

Első körben 8 új, hiperszonikus fegyverrendszerek hordozására alkalmas F-15EX típusú vadászgépet rendelt a Pentagon a Boeingtől 1,2 milliárd dollár értékben. A tervek szerint erre a típusra cserélnék le hosszabb távon az F-15-ösöket.
2020.06.27. 17:10

Belátható időn belül beköszönthet a hiperszonikus fegyverek kora

Egyelőre még fejlesztés alatt vannak a hiperszonikus fegyverek, de Moszkva már az ellene való védekezésre is készül. Erről beszélt a közelmúltban Vlagyimir Putyin orosz elnök. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének külső munkatársa az InfoRádiónak azt mondta: globálisan csak negyedik, ötödik helyen áll Oroszország a védelmi kiadások tekintetében.
2020.06.14. 17:28

Hiperszonikus fegyverről beszélt Vlagyimir Putyin

Mire a többi ország kifejleszti hiperszonikus fegyverét, Oroszországnak már lesz eszköze az ellene való védekezéshez - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy, a Rosszija 1 televízió Vesztyi Nyegyeli című heti műsorában bemutatott nyilatkozatában.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018