INFORÁDIÓ 
2021. január 23. szombat
Rajmund, Zelma

golgota

2019.01.09. 15:36

A kormány megvette a Golgotát - ennyit fizetett érte

A kormány megvásárolta Munkácsy Mihály Golgota című festményét - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten sajtótájékoztatón Kósa Lajos, Debrecen fideszes országgyűlési képviselője és Papp László, Debrecen polgármestere társaságában.
2018.06.06. 16:10

Pákh Imre eladná 3 milliárd forintért a Golgotát

Pákh Imre műgyűjtő az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában megerősítette: kész 10 millió euróért, vagyis 3 milliárd forintért eladni a magyar államnak Munkácsy Mihály Golgota című festményét. Hogy mennyit ér egy magyar festő műve ma a világpiacon, arról Törő Istvánt, a Virág Judit Galéria és Aukciósház ügyvezető igazgatóját kérdeztük.
2018.05.25. 12:47

Pákh Imre szívesen tárgyal a Munkácsy-festményről

Hatályon kívül helyezte a bíróság azt a műemlékvédelmi határozatot, amely védetté nyilvánította Munkácsy Mihály Golgota című festményét. Pákh Imre, a kép tulajdonosa úgy véli: a döntéssel történelmi igazságot állítottak vissza. A műgyűjtő ugyanakkor nem viszi el a képet a debreceni múzeumból, abban bízik, hogy a magyar állam újból ajánlatot tesz rá.
2017.09.29. 08:17

Így szerezné meg az állam a Golgotát

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára bízik abban, hogy Munkácsy Mihály Golgotája végre állami tulajdonba kerülhet.
2017.07.26. 07:54

Államosítják Munkácsy legismertebb alkotásait

A kormány azt szeretné, ha Munkácsy Mihály Golgota című képe a trilógia másik két darabjához hasonlóan állami tulajdonba kerülne, de csak olyan áron, amely a valós értéket tükrözi. A jogi, tulajdoni helyzet rendezésére azért is szükség van, mert az elmúlt években több, sokszor ellentmondó nyilatkozat jelent meg a kép sorsával kapcsolatban. A Kúria legutóbbi döntésétől függetlenül a Pákh Imre tulajdonában lévő műalkotás státusa nem változott, ugyanúgy védett, ahogy eddig - írja a Magyar Idők.
2017.07.14. 07:40

Nem tárgyal a jegybank a Golgota megvásárlásáról

Továbbra is fenntartja korábbi 6 millió dolláros – azaz több mint 1,6 milliárd forintos – vételi ajánlatát Munkácsy Mihály Golgota című képéért a Magyar Nemzeti Bank Értéktár programja – tudta meg a Magyar Idők a jegybank kommunikációs igazgatóságától.
2017.07.13. 07:38

Marad a Golgota Debrecenben

Állandó jelleggel látható lesz a debreceni Déri Múzeumban Munkácsy Mihály trilógiájának Golgota című darabja, a Kúria döntésének tudatában levetettem a leplet és egyelőre nincs is szándékomban visszatenni, mivel jelen állás szerint igazat vagy részben igazat adott nekünk a bíróság – mondta el a Magyar Időknek Pákh Imre.
2016.09.19. 11:16

Védett marad a Golgota

Elutasította a Munkácsy Mihály Golgota című festményének védetté nyilvánítása miatt benyújtott keresetet hétfőn a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság.
2016.09.18. 11:09

Ítélet a Munkácsy-kép védetté nyilvánítása ügyében

Ítélet várható Munkácsy Mihály Golgota című több millió dollár értékűre becsült festményének védetté nyilvánítása ügyében a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon hétfőn - közölte a Fővárosi Törvényszék.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018