INFORÁDIÓ 
2019. november 22. péntek
Cecília

főtáv

2019.10.03. 18:48

Újra változtatási tilalom a Főtáv óbudai telephelyén

Bús Balázs kerületi polgármester kezdeményezésére ismételten változtatási tilalom lép életbe a Főtáv Észak-Budai telephelyére annak érdekében, hogy a társaság által ide tervezett biomassza-erőmű ne épülhessen meg - közölte Óbuda-Békásmegyer önkormányzata.
2019.09.01. 17:32

Fontos útvonal szabadul fel az autósok előtt

Hétfőtől megszűnnek a forgalomkorlátozások az V. kerületi Kossuth Lajos utcában és a Március 15-e téren, ahol a Főtáv Zrt. távhőfejlesztési beruházásokat végez - közölte a szolgáltató.
2019.04.16. 07:28

Senki sem marad fűtés nélkül, ha lehűlne a levegő

Keddtől nem kötelező fűteni a társasházakban - közölte a Főtáv kommunikációs csoportvezetője az InfoRádióban; továbbfűtésre szerződni nem a lakóknak joguk, hanem a lakóközösségeknek.
2019.03.19. 14:03

Mitnyan György: árcsökkenést hoz a hőgyűrű

Csökkenhet a távhő ára a fővárosi hőgyűrű kiépítésével a következő évtizedben – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Mitnyan György. A Főtáv Zrt. vezérigazgatója arról is beszélt, hogy a klímaváltozás jeleként érzékelhető az elmúlt évtizedben a havi átlaghőmérsékletek emelkedése, ez azonban nem jelenti azt, hogy kevesebb hőenergiára van szükség.
2019.03.18. 16:54

A klímaváltozás új feladatokat hoz a Főtávnak

A klímaváltozás jeleként érzékelhető az elmúlt évtizedben a havi átlaghőmérsékletek emelkedése, ez azonban nem jelenti azt, hogy kevesebb hőenergiára van szükség – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Mitnyan György, a Főtáv Zrt. vezérigazgatója.
2019.01.30. 15:11

Különleges épületre bukkanhattak az Erzsébet hídnál

Vélhetően a Szent Mihály kápolna néven ismert egykori épület egy újabb részét találták meg a Főtáv földmunkálatai közben az Erzsébet híd pesti lehajtójánál. A budai oldalon korábban egy pincerendszerre bukkantak – mondta el a feltárást vezető régész.
2018.11.01. 18:10

Beszakadt a föld az Erzsébet hídnál

Ókori vagy középkori pincerendszerre bukkantak: gázvezeték-építési munkák közben szakadt be egy a föld mélyén eddig megbújt pincerendszer teteje az Erzsébet híd budai oldalán.
2018.09.19. 06:38

Épül a fővárosi hőgyűrű – forgalmi változások várhatók

A fővárosi hőgyűrű kiépítése miatt Budapest több pontján is távhővezeték-építés és -bővítés zajlik, a beruházás célja, hogy a belső, sűrűn lakott városrészekben élők is hozzájuthassanak a távfűtéshez - közölte a Főtáv Zrt. az MTI érdeklődésére kedden.
2018.07.04. 14:29

Hídon át vezetik a távhőt Pestre

Megkezdődött a távfűtés bevezetése a budapesti belvárosba, a fejlesztés költsége csaknem 5 milliárd forint, amit saját és uniós forrásból finanszíroz a Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. - mondta Herpai Attila, a társaság kommunikációs csoportvezetője.
2018.05.25. 12:58

A műjégpálya segíthet hűteni az új múzeumokat

A Főtáv szerint a Városligeti Műjégpálya hűtőberendezéseinek felhasználásával, a hűtési rendszer továbbfejlesztésével meg lehetne oldani a Liget Budapest projekt újonnan létesülő középületeinek - Magyar Zene Háza, Olof Palme Ház, Magyar Nemzeti Galéria, Néprajzi Múzeum - klimatizálását.
2018.05.14. 19:49

Mitnyan György: innovatívvá vált a Főtáv gondolkodása

Energetikai rekonstrukcióra is szükség lesz, ha megjelenik a távhő a belvárosban – jelezte a Főtáv Zrt. vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A vállalat nemcsak a technológiai megoldásokban, hanem az anyaghasználatban is törekszik a világszerte elterjedt módszerek felhasználására – mondta Mitnyan György.
2018.05.11. 19:19

Energetikai rekonstrukcióra van szükség a belvárosban

Energetikai rekonstrukcióra is szükség lesz, ha megjelenik a távhő a belvárosban - mondta a Főtáv Zrt. vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Mitnyan György hozzátette: az energetikai tanácsadásban a távhőszolgáltató is segíteni tud.
2018.05.03. 06:38

Nemzetbiztonsági vezető lehet a honvédség feje – lapszemle

A Magyar Idők szerint a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója kerülhet a Magyar Honvédség élére. Új nagykövet segíti az SOS Gyermekfalvakat – írja a Népszava. Egyszerű informatikai hiba váltotta ki a magyarországi és európai légtér április eleji összeomlását – tudta meg a Világgazdaság. A Portfolio szerint a foglalkoztatás növekedése nagyrészt az idősebb korosztály körében valósult meg. Már dolgozik a Főtáv a budapesti távhőkörgyűrű északi szakaszán – közölte a Világgazdaság.
2017.09.27. 17:25

Van, ahol korábban kezdik a fűtést

Budapesten 1250 távfűtéses épületben kérték a szeptemberi hűvös idő miatt eddig, hogy a Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. az üzemviteli megállapodásban szereplő időpontnál korábban indítsa el a fűtést, a társaság által ellátott mintegy 3000 lakóépületnek ez több mint harmada.
2017.09.04. 19:35

Több helyen sem lesz meleg víz Budapesten

Szünetel a melegvíz-szolgáltatás az Újpesti Erőmű által ellátott területen csütörtökön 0 órától pénteken reggel 7-ig karbantartás miatt - közölte a Főtáv Zrt. hétfőn.
2017.09.04. 15:09

Hatalmas területen nem lesz meleg víz

Szünetel a melegvíz-szolgáltatás az Újpesti Erőmű által ellátott területen csütörtökön 0 órától pénteken reggel 7-ig karbantartás miatt - közölte a Főtáv Zrt.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018