INFORÁDIÓ
2022. december 4. vasárnap
Barbara, Borbála

fák

2022.10.07. 19:15

Vlagyimir Putyin a posztszovjet országok ügyében szólalt fel

A FÁK-országok közötti konfliktusok megoldására intézkedéseket kell kidolgozni - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a Független Államok Közössége pénteki szentpétervári informális csúcstalálkozóján.
2022.02.05. 11:05

Megújult az Arany János utca egy szakasza Budapesten

Megújult az V. kerületi Arany János utcának a Széchenyi rakpart és a Tüköry utca közötti része, a fejlesztés során 33 új fával és 8 bokorfával, 1200 évelő és egynyári növénnyel, kerékpártárolóval, új utcabútorokkal, gyalogosbarát járdákkal, valamint egy utcai ivókúttal is gazdagodott az utca Duna felőli szakasza - közölte a belvárosi önkormányzat.
2018.08.26. 19:14

Váratlan folyamatot fedeztek fel a Föld fáinál

Európa legrégebbi erdejeiből és a fiatalabb fákból vettek mintákat a tudósok, és kiderítették: máshogy nőnek, és a szén-dioxid-megkötő képességük is változott.
2018.08.13. 09:39

Hol vagyunk biztonságban villámcsapás esetén?

A tűzoltókat évente 150-200 alkalommal riasztják villámcsapással kapcsolatos esetekhez - mondta a katasztrófavédelem helyettes szóvivője. Mukics Dániel hozzátette: a villlámcsapások leggyakrabban a fákat, valamint a lakóépületek kéményét és tetőszerkezetét érintik.
2018.07.08. 12:30

Életek múlnak a fákon és az erdőkön

Ketyeg az órája a világ erdeinek: az erdőterületek napról napra zsugorodnak – figyelmeztet az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) új jelentése, mely egyúttal olyan átfogó megközelítést szorgalmaz, amely egyszerre kedvez a fáknak és azoknak, akiknek a sorsuk függ tőlük.
2018.06.27. 04:50

Alultápláltak a fák egész Európában

Pusztul a földben található, a növényeket összekötő "erdőközi hálózat", súlyos gondot okozva ezzel. Kényes szabályozáson kellene változtatni a megoldáshoz. Észak-Amerikában nincs ilyen gond, ott mások a határértékek.
2018.05.20. 22:09

Kövér László elárulta, kit fogad először hivatalos vendégként – a nap hírei

Országszerte szentmiséket, istentiszteleteket tartottak Pünkösd alkalmából. Az osztrák parlament elnökét, Wolfgang Sobotkát, fogadja első hivatalos vendégként Kövér László. Belép a Párbeszéd parlamenti frakciójába Mellár Tamás. Montenegróban letette elnöki esküjét Milo Djunaković új államfő. Ukrajna kilép a Független Államok Közössége keretében kötött olyan megállapodásokból, amelyek nem felelnek meg nemzeti érdekeinek. Lemond a kereskedelmi háborúról Kína és az Egyesült Államok.
2018.05.20. 17:41

Ukrajna komoly lépésre szánta el magát

Ukrajna áttekinti az összes megállapodást, amelyet a Szovjetunió felbomlása nyomán létrejött Független Államok Közösségén (FÁK) belül kötött, és kilép mindegyikből, amelyik nem felel meg nemzeti érdekeinek - szögezte le Petro Porosenko ukrán elnök vasárnap Kijevben azon a rendezvényen, amelyet az 1937-1938-as sztálini nagy terror áldozatainak emléknapján tartottak.
2018.05.10. 11:34

Az életminőségünket is félthetjük a Madarak és Fák Napján

Nálunk közönségesnek számító állat is eltűnt már Európa nyugati felén, hívta fel a riasztó tényre - és ez csak egy a számos probléma közül - a figyelmet a mai Madarak és Fák Napja kapcsán Orbán Zoltán. Olyan szinten tesszük tönkre a környezetünket, hogy második, harmadik lépcsőfokban az emberi létezés, az elvárásaink szerinti életminőségünk kerül veszélybe - mondta az InfoRádióban a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője.
2017.10.01. 19:54

Ilyen volt a tüntetés a Római-partért

A III. kerületi Római part megvédéséért tartottak demonstrációt civilek vasárnap Budapesten. A felszólalók hangsúlyozták: árvízvédelemre szükség van, de nem a parton, hanem a Nánási úton és a Királyok útján.
2016.06.03. 17:33

Tudta, hogy éjjel a fák is alszanak?

Egy magyar-finn-osztrák kutatócsoport infravörös lézerszkennerrel vizsgálta, mi történik a fák lombjával, ha leszáll az éj, a tudósok arra jutottak, hogy a fák is alszanak.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018