INFORÁDIÓ
2021. március 7. vasárnap
Tamás

diákok

2020.12.15. 21:01

Nagy fordult a világ: így választanak szakmát nyolcadikosok

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) idén is megvizsgálta a pályaválasztás előtt álló általános iskolások továbbtanulással és szakmaválasztással kapcsolatos terveit, céljait.  A szülők véleménye még mindig a legfontosabb szempont a diákok döntésében, de egyre nagyobb a barátok ráhatása is a választás folyamatára.
2020.06.16. 12:24

Váratlan fordulatok a diákmunka szektorban

Megugrott a diákmunkára jelentkezők száma az érettségi lezárásával párhuzamosan, az idén a munkaerőhiány helyett túljelentkezés tapasztalható.
2020.03.11. 19:23

Magyar diáklány: ijesztő feladatnak tűnik hazajutni Olaszországból

Rengeteg külföldi próbál hazajutni a lezárt Olaszországból – mondta az InfoRádiónak Lágler Júlia, a Műszaki Egyetem hallgatója, aki Erasmus-programban tanult a salernói egyetemen. A fiatal lány Rómában próbált feljutni egy Budapestre induló repülőgépre. Az országból egyébként szinte lehetetlenség kijutni, a repülő, busz és vonatközlekedést is leállították – tette hozzá.
2020.03.05. 09:44

Új részletek az első magyarországi koronavírus-fertőzöttekről

Az egyik koronavírussal fertőzött iráni diák már több mint 10 napja Magyarországon volt, mire kiderült, hogy beteg – közölte a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa. Szlávik János szerint a két beteggel kapcsolatba került személyeket még a csütörtöki nap folyamán értesíti a járványügyi hatóság a szükséges teendőkről.
2020.02.11. 15:45

A nyelvoktatást és az érettségit is nagyban érinti az új alaptanterv

Változik az érettségi az új Nemzeti alaptanterv miatt – hívta föl a figyelmet a köznevelésért felelős államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában. Maruzsa Zoltán arról is beszélt, hogy a nyelvoktatásban is lesznek módosítások, például az első idegennyelv tanítására helyezik a hangsúlyt, a második nyelv csak 9. osztálytól lesz kötelező. 
2020.01.29. 14:52

Koronavírus: fontos kéréssel fordult hallgatóihoz a Debreceni Egyetem

Lázkaput állítanak fel a Debreceni Egyetem klinikai központjában a koronavírus terjedése miatt. Az egyetem félezer külföldi hallgatója közül négyen abból a kínai városból származnak, ahonnan elindult a járvány. Az intézmény vezetése rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a fertőzésveszély miatt bevezetett intézkedésekről.
2019.12.17. 09:33

Iain Lindsay: magyar szempontból nincs változás, legalábbis egyelőre

Egyetlen magyar munkavállalónak vagy diáknak sem kell elhagynia az Egyesült Királyság területét január 31-én, amikor a britek – most már szinte biztosan – hivatalosan is kilépnek az Európai Unióból – nyilatkozta az InfoRádiónak Iain Lindsay nagykövet.
2019.11.07. 11:48

Diákhitelesek figyelem, kulcsfontosságú dátum közeleg

Eddig már több mint 400 ezer diák élt a hallgatói hitelezés nyújtotta lehetőségekkel – közölte a Diákhitel Központ csütörtökön. Felhívták a figyelmet arra: azok a diákok, akik november 15-ig igénylik a szabad felhasználású diákhitelt, az egész félévre szóló támogatást megkaphatják.
2019.10.27. 20:00

A szülők helyett is felteszik a kérdést

Hétfőn kezdődik az őszi szünet. A gyerekeknek egy hétig nem kell iskolába menniük. A szülők ilyenkor gyakran táborokba küldik őket, és a taborfigyelo.hu vezetője szerint ennek a diákok is örülnek. A táborválasztás szempontjához most kidolgoztak egy 300 kérdésből álló szempontrendszert – mondta az InfoRádiónak Tóth Béla.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018