INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

csúcsjelölt

2019.06.26. 11:41

Gyévai Zoltán: Manfred Weber gyengült, de még nem bukott el

Még maradt esélye Manfred Webernek, hogy az Európai Bizottság elnöke legyen, de az Európai Néppártnak ezekben a napokban alternatív jelölteken is gondolkodnia kell - mondta Gyévai Zoltán, a BruxInfo uniós szakportál főszerkesztője.
2019.06.21. 08:44

Soron kívüli EU-csúcs lett a vége az eltérő álláspontoknak

Nem sikerült megállapodni az európai uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről a tagállami vezetők brüsszeli csúcsértekezletén, és több V4-es ország sem fogadta el a 2050-es klímavédelmi célokat. Ma az eurócsúcson a gazdasági és politikai unió elmélyítéséről, valamint a brexitről tárgyalnak.
2019.06.12. 17:35

Feledy Botond: intézményi csatává vált a csúcsjelölti kérdés

Ha Manfred Weber kezét elengedi az Európai Néppárt, a csúcsjelölti rendszernek vége - vélekedett az InfoRádióban Feledy Botond külpolitikai elemző, aki szerint a brexit még az eddigieknél is bonyolultabbá vált Theresa May miniszterelnök lemondásával.
2019.05.28. 10:52

Prágában már tudni vélik, ki a V4-ek csúcsjelöltje

A visegrádi négyek a szlovák Maros Sefcovicot fogják jelölni az Európai Bizottság elnökének - írja kedden a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap Andrej Babis cseh kormányfő, valamint az Európai Bizottság környezetéből szerzett értesülésekre hivatkozva.
2019.05.27. 15:19

Manfred Weber már keresi a partnereket az új parlamentben

Az Európai Parlament (EP) csak a választási csúcsjelöltek közül választ elnököt az Európai Bizottság élére - jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje hétfőn Münchenben.
2019.05.23. 08:12

Fóris György: európai alkotmányos válság törhet ki

A Bruxinfo brüsszeli irodájának igazgatója nem tartja kizártnak, hogy egy európai alkotmányos válság alakul ki az európai parlamenti választásokat követően az unióban, ha az EP ragaszkodik a csúcsjelölti rendszerhez. Fóris György az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: az állam- és kormányfők határozzák meg a politikai irányokat.
2018.10.10. 18:57

Újabb politikus jelentkezett be csúcsjelöltnek

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke szerdán bejelentette indulását az Európai Szocialisták Pártjának (PES) úgynevezett csúcsjelölti tisztségéért, hogy a párt jövő évi választási győzelme esetén ő lehessen a brüsszeli testület következő vezetője.
2018.09.05. 11:11

Weber döntött: elindul a csúcsjelölti tisztségért

Manfred Weber bejelentette, hogy elindul az Európai Néppárt (EPP) úgynevezett csúcsjelölti tisztségéért, hogy a párt európai parlamenti (EP-) választási győzelme esetén ő lehessen az Európai Bizottság következő elnöke.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018