INFORÁDIÓ 
2020. október 29. csütörtök
Nárcisz

biztonságpolitika

2020.02.24. 05:45

Kiemelkedőt alkotott a magyar kutató a fenyegetettség kettébontásával

A hétvégén véget ért 56. Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián (MSC) a kiemelkedő tudományos értéket képviselő doktori disszertációért járó John McCain-díjjal ismerték el Mártonffy Balázs, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanársegédjének munkáját.
2020.02.16. 16:08

Magyar kutatót díjaztak Münchenben

A kiemelkedő tudományos értéket képviselő doktori (PhD) disszertációért járó John McCain-díjjal ismerték el Mártonffy Balázs, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanársegédje értekézését a vasárnap véget ért 56. Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián (MSC), a biztonságpolitika legrangosabb nemzetközi fórumán.
2020.02.15. 18:06

Elárulta Mark Zuckerberg, hány hamis profilt törölnek naponta a Facebookról

A Facebook közösségi portált működtető amerikai vállalat vezérigazgatója arról is beszélt a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián, hogy az utóbbi napokban két nagyobb szabású dezinformációs műveletet akadályoztak meg, az egyik célpontja Ukrajna, a másiké az Egyesült Államok volt.
2019.06.07. 07:17

Biztonságpolitikai szakértők szállták meg a szlovák fővárost

A pozsonyi Globsec a davosi és a müncheni fórum után a harmadik legfontosabb ilyen jellegű kezdeményezés. A szombatig tartó fórumra több mint 60 országból, mintegy 1300 meghívottat várnak. Köztük van Michel Barnier, az unió brexitügyi főtárgyalója, és ott lesznek a V4-ek külügyminiszterei, köztük Szijjártó Péter is.
2018.02.19. 16:58

Növekvő veszélyek fenyegetik a Nyugatot

A Münchenben tartott nemzetközi biztonságpolitikai értekezleten elhangzott felszólalások szinte egyértelműen arra utaltak, hogy a hidegháború óta nem volt ennyire feszült a kelet-nyugati viszony, mint jelenleg. Egyedül a német külügyminiszter sürgette az ukrán válság miatt Moszkvával szemben foganatosított nyugati szankciók enyhítését, ha sikerül megegyezni a békefenntartásról Kelet-Ukrajnában.
2017.02.20. 08:41

"Az Egyesült Államok nélkül Moszkva kineveti Európa kardcsörtetését"

Münchenben véget ért a Nemzetközi Biztonságpolitikai Értekezlet. A három napos konferencián 53. alkalommal gyűltek össze a világ vezetői, hogy első kézből tájékozódjanak egymás álláspontjáról és szándékairól a világ égető problémáiról. A találkozó némileg hozzájárult az új washingtoni vezetés iránti bizalomhoz, miután az amerikai alelnök azt mondta, hogy az Egyesült Államok továbbra is a nemzetközi biztonság alappillérének tekinti a NATO-t.
2017.02.17. 16:28

Münchenben mutatkoznak be az új amerikai vezetők

Háromnapos nemzetközi biztonságpolitikai értekezlet kezdődik Münchenben. A konferencia lehetőséget nyújt az új amerikai vezetők bemutatkozására, ugyanis Washingtont Mike Pence alelnök, James Mattis védelmi és John Kelly belügyminiszter képviseli. Az 53. Nemzetközi Biztonságpolitikai Értekezleten 15 állam- és kormányfő, valamint 47 külügy- és 31 védelmi miniszter vesz részt.
2016.12.22. 19:55

Berlini merénylet: gúzsba kötött titkosszolgálatok

Hibázhattak a hatóságok, ám a jogszabályi környezet sem alkalmas jelenleg a többségi társadalom megvédésére - mondta az InfoRádiónak Horváth József biztonságpolitikai szakértő, a polgári elhárítás, valamint a katonai titkosszolgálat volt főigazgató-helyettese a berlini merénylet feltételezett elkövetője utáni hajszáról.
2016.10.24. 15:17

Figyelem! Veszélyben a mobilok!

A mobileszközök sérülékenységre hívják fel a figyelmet és a biztonságos mobilhasználatot igyekeznek elősegíteni egy kampánnyal, amelyet egyszerre huszonöt államban, köztük Magyarországon indítottak.
2016.10.04. 21:40

Németh Zsolt: a Brexit ellenére legyen közös európai hadsereg

Az Országgyűlés Külügyi bizottságának álláspontja szerint az Európai Uniónak olyan megállapodásra kell törekednie Nagy-Britanniával, hogy a közös kül- és biztonságpolitikából a Brexit ellenére se lépjenek ki a britek. Mindezt Németh Zsolt, a testület elnöke nyilatkozta azt követően, hogy a testület áttekintette a szigetország kilépésének biztonságpolitikai következményeit.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018