INFORÁDIÓ
2022. június 29. szerda
Péter, Pál

bauer bence

2022.03.29. 21:12

Zelenszkij nekiment Olaf Scholznak is, aki azonban nemet mond az orosz energiahordozók bojkottjára

Drasztikus gazdasági következményei lennének Németországban az orosz energia azonnali bojkottjának, ezért Olaf Scholz nemet mond Volodimir Zelenszkij ukrán elnök követeléseire – mondta a Mathias Corvinus Collegium Magyar–Német Intézetének igazgatója. Bauer Bence szerint a német koalíció áttért a reálpolitikára, és egyfajta német rezsicsökkentésbe kezdett.
2022.01.27. 07:33

Bauer Bence: Merkel alatt elveszett a CDU identitása, Merz azon dolgozik, hogy visszaszerezze

Friedrich Merzet hatalmas többséggel választotta elnökévé a Kereszténydemokrata Unió, de az idei tartományi választásokon már meg kell mutatnia, hogy tényleg tud eredményeket produkálni – mondta Bauer Bence az InfoRádió Aréna című műsorában. A Mathias Corvinus Collegium Magyar–Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója beszélt a CDU átalakulásáról, az új pártelnök alternatív elképzeléseiről és az új kormánykoalíció előtt álló óriási kihívásokról.
2022.01.21. 11:01

Bauer Bence: az új CDU-elnök egy konzervatív forradalomnak lehet a szószólója

Január 22-én új elnököt választ Németországban a tavalyi szövetségi választásokon vereséget szenvedő Kereszténydemokrata Unió. A Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének igazgatója szerint Friedrich Merz személyében olyan elnöke lehet a CDU-nak, aki hisz a munkaalapú társadalomban és a migráció csökkentésében.
2021.12.06. 16:23

Szakértő: nehéz feladat vár az eddig makulátlan új kancellárra

Karl Nehammer eddigi belügyminiszter vezetésével hétfőn megalakult az új osztrák kormány. Az új kancellár legfontosabb feladata a stabilitás megteremtése lesz – hangsúlyozta Bauer Bence, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója.
2021.11.25. 16:43

Szakértő az új német kormányról: sok minden másképp lesz, mint eddig

Megállapodott egymással a kormánykoalíció létrehozásáról a Német Szociáldemokrata Párt (SDP), a liberális Szabaddemokrata Párt (FDP) és a Zöldek. Egyelőre erős zöld hangsúly érződik a programban - mondta Bauer Bence, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója.
2021.10.26. 14:20

Megalakult az új Bundestag, de csak két dolog biztos

Németországban kedden megalakult az új Bundestag. Szerdán pedig a hivatalos koalíciós tárgyalások is elkezdődnek a Szociáldemokrata Párt (SPD), a Zöldek és a Szabad Demokrata Párt (FDP) között. Bauer Bence, a Mathias Corvinus Collegium Magyar–Német Intezétének igazgatója szerint azonban még mindig nem biztos, hogy végül ez a három párt alakíthat kormányt.
2021.09.24. 13:36

Szakértő a német választásokról: három szempont dönthet a „csillagok állásáról”

Azért erősödhetett az SPD Németországban, mert a kancellárjelötje hasonlít Angela Merkelre – úgy habitusában, mint karakterjegyeiben és politikai nézeteiben. Erről az InfoRádió Aréna című műsorában Bauer Bence, a Mathias Corvinus Collegium Magyar–Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója és Molnár Tamás Levente a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója beszélt. Bauer Bence szerint három szempont alapján dől el a németországi parlamenti választások után, hogy milyen koalíció születik.
2021.09.20. 19:14

Szakértő a német választásokról: totális utópia is kijöhet a koalíciós sakkjátszmából

A német kancellárjelöltek utolsó televíziós vitáján is a szociáldemokrata jelölt győzött a vasárnap este sugárzott műsor után közzétett első felmérés szerint. A Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója, Bauer Bence érdeklődésünkre azt mondta: jelenleg úgy tűnik, hogy a szociáldemokraták a Zöldekkel és a szabad demokratákkal alkothatnak többséget a Bundestagban.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018