eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Ezért nem szabad elaludni 130 ezer forinttal a zsebben

Egy kocsmában rabolták ki azt a férfit, aki emberrablás árán próbálta visszaszerezni a pénzét, meg még 50 ezer forinttal többet.

A kecskeméti járási ügyészség emberrablás bűntette miatt vádat emelt három bajai férfival szemben, akik tavalyelőtt október 15-én este egy dusnoki bárban bántalmazták, majd akarata ellenére autóba tuszkolták áldozatukat, akit csak egy hamis kölcsönszerződés aláírását követően engedtek szabadon - közölte az Infostarttal Nánási László kecskeméti főügyész.

A 28 éves bajai férfi - az ügy I. rendű vádlottja - ittassága miatt egy helyi bárban elaludt. Ezt kihasználva a vele lévő ismerőse ellopta a kabátzsebéből 130 ezer forintját.

Másnap a meglopott férfi barátaival (II. és III. rendű vádlottak) Dusnokon felkereste megkárosítóját, ahol egy vendéglátóhelyen találkoztak is: a vádlott itt kihúzta az utcára az előző napi tolvajt, társaival őt lefogva és verve a pénzt követelték rajta. A földre került férfi ruhájából ezt követően elvették a pénzét, az óráját és a mobilját is. A bántalmazott erre elmondta, nagyszüleinél rejtette el a 130 ezer forintot.

A vádlottak a sértettet ezután kocsiba rakták, szabadon engedésének a pénz visszaadása volt a feltétele.

A nagyszülőknél nem találtak pénzt, ezért a bántalmazott édesanyjához indultak, hogy ő rendezze a "számlát". A III. rendű vádlott ekkor azonban javasolta, hogy menjenek az I. rendű vádlott lakására, és ott egy visszadátumozott kölcsönszerződésben rögzítsék: 180 ezer forintot fizet a bántalmazott, hetente 20 ezer forintos részletekben. A szerződést mind alá is írták. Ezt követően elengedték a bántalmazottat, ezt követően került a nyomozók elé az ügy.

Az ügyészség a vádlottakat mint társtetteseket emberrablás bűntettével vádolja és velük szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint a közügyektől eltiltásukat indítványozza. A büntetett előéletű I. rendű vádlott az emberrablást a vele szemben korábban kiszabott börtönbüntetés felfüggesztésének próbaideje alatt követte el, ezért az ügyészség ezen büntetés utólagos végrehajtását is indítványozza. A szabadlábon lévő férfiak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×