eur:
392.25
usd:
366.77
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Párizsi kokainfogás - Venezuelában őrizetbe vettek három katonatisztet

Õrizetbe vettek Venezuelában három katonatisztet a párizsi Roissy repülőtéren lefoglalt hatalmas mennyiségű kokainnal összefüggésben - közölte a dél-amerikai ország ügyészsége vasárnap.

A nemzeti gárda egyik főhadnagyát, főtörzsőrmesterét és őrmesterét vették őrizetbe a hatóságok.

A francia rendőrség 1,3 tonna kokaint foglalt le vasárnap a Roissy repülőtéren: a kábítószer az Air France légitársaság egyik menetrendszerinti járatán 31 olyan bőröndben elrejtve érkezett Caracasból, amelyek egyik utashoz sem tartoztak. Ekkora mennyiségű keménydrogot Franciaországban még soha nem találtak. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke 50 millió euró (15 milliárd forint), de részletekben mintegy 200 millió euróért (60 milliárd forintért) adható tovább. Az ügyben Franciaországban hat embert vett őrizetbe a rendőrség.

A kábítószerrel teli bőröndöket Caracasban rakták fel az Air France Párizsba tartó járatára. A csomagokon fiktív nevek szerepeltek, a szállítmányt már várták a francia rendőrök. Vagyis a rekordfogás nem a vámvizsgálatnak, hanem a több hete tartó nyomozásnak köszönhető.

Venezuela az ENSZ besorolása szerint nem számít kábítószer-termelő országnak, de a csempészek egyre gyakrabban használják kiindulási pontnak a más dél-amerikai országokban, Peruban vagy Bolíviában előállított drogok Európába juttatásához. Hivatalos adatok szerint tavaly mintegy 45 tonna kábítószert foglaltak le Venezuelában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×