eur:
392.43
usd:
367.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Biofüvet árultak a diákok a budapesti iskolában

A fiatalkorúak ügyében eljárni jogosult Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a közelmúltban vádat emelt a Pesti Központi Kerületi Bíróságnál azokkal a többségében fiatalkorú személyekkel szemben, akik még 2014. őszétől egészen 2015. tavaszáig új pszichoaktív anyagot, úgynevezett biofüvet vásároltak, majd budapesti IX. kerületi iskolájukban és annak környékén az iskolatársaiknak adták el - tudatta a Fővárosi Főügyészség.

A fiatalok mintegy értékesítési láncban szerezték meg és adták tovább a biofüvet társaiknak annak érdekében, hogy saját vásárlásukhoz és fogyasztásukhoz szükséges anyagi fedezetet így biztosítsák - számolt be Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Az anyag beszerzésének forrása az első rendű vádlott, aki a fiatalok egyikének néhány évvel idősebb ismerőse volt és aki a vegyületekkel felnevelt gyógynövényeket (biofüvet) termesztette, majd saját fogyasztás mellett értékesítette.

A pszichoaktív anyag iskolai árusításának az vetett véget, hogy az egyik diákot a rendőrség 2015. március 18-án az iskola mellett igazoltatta, nála csekély mennyiségű adagot talált.

A bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádolt

négy –biofüvet termesztő, illetve az iskolában értékesítő - fiatal szabadlábon védekezik, a tőlük vásárló végfelhasználó iskolatársaik tanúként szerepelnek az ügyben.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×