Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Földomlás Pilisvörösváron - Ismét járható a 10-es főút

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újra járható személygépkocsival a 10-es út Pilisvörösváron keresztül, ahol szombat hajnalban megdőlt a támfal és leomlott a föld - tudatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a kivitelezést végző A-HÍD Zrt. rendkívüli helyszínbejárást tartott a helyszínen. Jelenleg a tervezés zajlik, és várhatóan október közepéig elkészülnek a helyreállítással - írták.

Solymár és Pilisszentiván felé a 3,5 tonnásnál nagyobb gépjárműveket a vasúti átjáró mindkét oldalán visszafordítja a rendőrség. A személygépkocsik és a menetrend szerinti autóbuszok viszont már ismét teljes hosszában használhatják a 10-es utat Pilisvörösváron át. Az épülő aluljáró térségében 30 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben - olvasható a NIF közleményében.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője korábban azt közölte: a Budapest-Esztergom vasútvonal pilisvörösvári szakaszán egy épülő csomópont (alagút) mellett dőlt meg a támfal, és több köbméternyi föld omlott le, néhány méterre a főúttól. Emiatt az érintett útszakaszt lezárták, és egy ideig a vasúti közlekedés is szünetelt.

Vasárnap délutántól a 10-es út pilisvörösvári szakaszával párhuzamos ideiglenes úton lehetett közlekedni.