eur:
392.19
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kényszerleszállást hajtott végre egy kigyulladt utasszállító Kaliforniában

A hajtóművében bekövetkezett robbanás és tűz miatt kényszerleszállást hajtott végre Kaliforniában a jetBlue amerikai fapados légitársaság egy utasszállítója, a fedélzetén 147 főnyi utassal és személyzettel - közölte híroldalán pénteken a CNN hírtelevízió.

A jetBlue 1416-os járata még csütörtökön a kaliforniai Long Beachből a texasi Austinba tartott, amikor mintegy negyed órával a felszállás után, a Csendes-óceán felett a túlhevült jobboldali hajtómű berobbant és az utasteret sűrű füst töltötte meg. Az oxigénmaszkok egy része nem lépett működésbe, ezért szükség volt az utaskísérők segítségére.

A gép szerencsésen visszatért Long Beach-i repülőtérre és az utasok csúszdán hagyták el a repülőt. Az incidensben négyen megsérültek, közülük egy személyt kórházba kellett szállítani.

A jetBlue egy másik repülőgépének hajtóműve augusztusban a Puerto Rico-i San Juan repülőterén gyulladt ki. Az utasokat akkor is csúszdán menekítették.

A jetBlue a honlapján nem tett említést a csütörtöki balesetről. Közölte viszont ugyanazon a napon, de ettől függetlenül, hogy a légitársaság vezérigazgatója, Dave Barger februártól távozik. A 14 éves cég új vezére a British Airwaystől 2008-ban érkezett Robin Hayes lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×