Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Beszakadt a jég a rendőrség elől menekülő férfi alatt - képek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Valószínűleg beszakadt a Balaton jege egy rendőrségi intézkedés elől menekülő férfi alatt. Az InfoRádió úgy tudja, hogy a Veszprém megyei rendőrök betöréssel gyanúsítottakkal szemben intézkedtek, amikor az egyik a már megbilincselt férfi elszaladt.

Az InfoRádió úgy tudja, a rendőrség több figyelmeztető lövést is leadott. A gyanúsított egy nádas területre menekült a szigligeti öbölben, ahol valószínűleg beszakadt alatta a jég.

A férfi segélykiáltásait többen hallották, azóta azonban nem találják - mondta az InfoRádiónak Dobson Tibor Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, aki hozzátette: az eltűntet a badacsonytomaji tűzoltók és a vízi mentők keresik.

A kutatás nem veszélytelen, a jég beszakadt egy tűzoltó alatt is egy olyan részen, ahol derékig ér a víz - mondta Dobson Tibor.

A kutatásba később búvárok és helikopterek is bekapcsolódtak, Regdon László alezredes, a Tapolcai Rendőrkapitányság osztályvezetője szerint ugyanis nem kizárt, hogy a férfi esetleg az öböl túloldalán a sötétségben kievickélt a partra, ezért a rendőrség a fényképét közzéteszi.


Fotó: Mihádák Zoltán

Tájékoztatása szerint a keresett várpalotai személy ellen négy bírósági elfogatóparancs és két rendőrhatósági körözés van érvényben.

A férfi szerepel a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Top-10-es körözési listáján: eddig lopás, rongálás, kábítószerrel való visszaélés és csoportosan elkövetett rablás miatt ítélték el.

A szigligeti betörésre vele tartó három várpalotai társát a rendőrség már őrizetbe vette, őket a Tapolcai Rendőrkapitányság fogdájában őrzik.