eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő
Brüsszel, 2024. február 1.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök kezet fog Giorgia Meloni olasz kormányfővel tárgyalásukon az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozója előtt Brüsszelben 2024. február 1-jén.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kiderült, melyik pártcsaládhoz csatlakozik a Fidesz az EP-választások után

Orbán Viktor jelezte: nem minden kérdésben vannak azonos állásponton leendő szövetségeseikkel.

A Fidesz a júniusi európai parlamenti választások után belép a Giorgia Meloni vezette Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsaládjába. Orbán Viktor az Európai Unió csütörtöki, brüsszeli csúcstalálkozóját, valamint az olasz miniszterelnökkel való egyeztetését követően több olasz sajtóorgánumnak is megerősítette ezt a szándékot – értesült a Hír TV.

A pártcsalád tagja többek között a Jaroslaw Kaczinsky vezette lengyel Jog és Igazságosság, a cseh Polgári Demokrata Párt, a spanyol Vox, valamint a Svéd Demokraták is. A hírcsatorna beszámolója szerint Orbán Viktor csütörtöki nyilatkozatában úgy fogalmazott: bár a Fidesz több témában is azonos állásponton van az ECR-hez tartozó pártokkal, vannak olyan kérdések is, amelyekben a magyar kormánypárt nem ért egyet velük.

Az egyik ilyen kiemelt téma például Ukrajna fegyverekkel való segítése az Oroszország elleni háborúban, melyet nem támogat a magyar kabinet.

A Fidesz hosszan elhúzódó viták után 2021 márciusában hagyta el az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióját, a kisebbik magyar kormánypárt, a KDNP viszont azóta is tagja ennek a pártcsaládnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×