eur:
392.39
usd:
365.58
bux:
66811.15
2024. április 26. péntek Ervin
Karácsony Gergely főpolgármester (b) és Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács (Főét) alakuló ülésén a Főpolgármesteri Hivatalban 2020. február 11-én. A háromoldalú érdekegyeztető fórumban öt szakszervezeti és öt munkáltatói szövetség, valamint a fővárosi önkormányzat képviselői foglalnak helyet.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Városháza-ügy: a főváros menesztheti a vagyonkezelő vezetőjét

Nem adtak felhatalmazást Barts J. Balázsnak arra, hogy a Városháza értékesítéséről tárgyaljon.

Kérdésessé vált Barts J. Balázs pozíciója a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. élén – mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes, miután kedden megjelent egy hangfelvétel, amelyen négy férfi a Városháza tervezett eladásának előkészítéséről beszélget, egyikük Barts Balázs néven mutatkozott be, ő a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ vezérigazgatója. A felvételen azt mondja, hogy a Városháza épületéről szóló anyagot már bemutatta a kabinetnek.

A főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, hogy Budapest városvezetése soha nem akarta eladni és nem is fogja eladni a Városházát, ezért nem is adtak felhatalmazást Bartsnak arra, hogy bárkivel is tárgyaljon.

Azt elismerte, hogy valóban kért korábban a Főpolgármesteri Kabinet egy anyagot a vagyonkezelő vezérigazgatójától a Városháza jövőjét érintően. Ebben több lehetséges jövőbeni szcenáriót vázolt Barts, többek között olyat is, amely elvi lehetőségként felvetette az ingatlanegyüttes értékesítését.

Karácsony Gergely főpolgármester felszólította Barts J. Balázst, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. elnök-vezérigazgatóját, írásban adjon magyarázatot arra, miért, kikkel és kinek a megbízásából tárgyal egy kiszivárgott hangfelvételen a budapesti Városháza esetleges értékesítésének lehetőségéről.

„Mi nem adtunk felhatalmazást neki, hogy az értékesítésről tárgyaljon, arra várunk választ többek között, hogy miért gondolta mégis azt, hogy találkoznia kell ez ügyben bárkivel is. Nincs kétségem afelől, hogy a vagyonkezelő vezetője hallható a felvételen, amely egyébként megdöbbentett” – fogalmazott a főpolgármester-helyettes. Megvárják ugyan a válaszát, de megingott a bizalmuk a vagyonkezelő vezérigazgatójában, és szerinte akár meneszthetik is az ügy miatt Barts J. Balázst a pozíciójából.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×