eur:
395.75
usd:
372.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A Fővárosi Közgyűlés ülése a Városházán 2020. szeptember 30-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Eladná a Városházát a főváros? Karácsony Gergely cáfol

Az Index szerint „a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök már meg is tették az első lépéseket”. A főpolgármester reagált.

Vevőt keres a Városháza hatalmas értékű, műemléki védelem alatt álló épületegyüttesére a főváros vezetése – állítja az Index. Karácsony Gergely főpolgármester úgy reagált: nem született ilyen döntés.

A lap szerint

„a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök már meg is tették az első lépéseket

a főváros minden bizonnyal legértékesebb ingatlanának eladása érdekében”.

Az ingatlanról azt írják, a Városház utca, a Gerglóczy utca, a Károly körút és a Bárczy István utca által határolt, a 24357-es helyrajzi számon fekvő, mintegy negyvenezer négyzetméteres telek Budapest egyik legértékesebb ingatlana. Majd felidézik, hogy Karácsony Gergely két éve megválasztott főpolgármesternek több ötlete is volt az ingatlannal kapcsolatban.

Korábban a főpolgármester úgy nyilatkozott, hogy szeretné az épületet megnyitni a budapestiek előtt, mert elfogadhatatlan, hogy ennek az értékes területnek a nagy része parkolóként működjön. Egyelőre nem történt előrelépés az ígért közpark létrehozásával kapcsolatban.

Karácsony Gergely a cikkre éles hangon reagált a Facebookon. Azt állította, hogy a cikk reggeli megjelenése előtt húsz perccel kértek reakciót a Városházától.

„A cikkből persze kiderül, hogy a szerző tényállítása mindössze annyi, hogy a Városháza eladása érdekében »a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök« megtették az első lépéseket, ebből következtet arra, hogy a Fővárosi Önkormányzatnak van értékesítési szándéka. (...) A cikk szerzője összekeverte a NER-t és a Fővárosi Önkormányzatot: mifelénk nem üzleti körök határozzák meg a vagyongazdálkodási döntéseket. A Fővárosi Önkormányzat a Városháza ingatlanegyüttesével kapcsolatban számos döntést hozott a közelmúltban, így a Merlin Színház épületének felújításáról és a Városháza Park tervpályázatának kiírásáról.

Az ingatlan értékesítéséről semmilyen döntés nem született, arra nem keres vevőt a Fővárosi Önkormányzat.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×