eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Ajzner Éva, a Központi Laboratórium osztályvezető főorvosa megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának második adagját a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban 2021. január 17-én.
Nyitókép: Ajzner Éva, a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház osztályvezető főorvosa megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának második adagját. MTI/Balázs Attila

Koronavírus - a járvány legfrissebb hírei egy helyen

Vasárnap reggeli adatok: Magyarországon 1241 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19).

2021.01.17. 17:10

Koronavírus - Az oltás második dózisa után erősebben jelentkeztek a mellékhatások az izraeli oltottaknál

Az oltás második dózisa után erősebben jelentkeztek a mellékhatások az izraeli oltottaknál - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap.

2021.01.17. 16:45

Száznál is többen megfertőződtek egy idősotthonban a brit vírusmutációval Belgiumban

A nyugat-belgiumi Houthulst egyik idősotthonában 128-an fertőződtek meg a koronavírus brit mutációjával, eközben az országban valamelyest csökkent az új fertőzöttek átlagos napi száma. Belgium a vártnál mintegy hétezer dózissal kevesebbet kap a Pfizer/BioNTech oltóanyagából a jövő hét folyamán - közölte a belga sajtó vasárnap.

2021.01.17. 14:32

Koronavírus - Hihetetlen rekord Svájcban

A Moderna 7,5 millió adag vakcinát szállít Svájcnak az év közepéig.

2021.01.17. 14:30

Kapás Boglárka sírva mondta, hogy rajtkőre akar állni

A világbajnok úszó edzője az InfoRádióban meghatottan beszélt a nehézségektől megerősödő tanítványáról.

2021.01.17. 12:10

Szakmány Tamás: a génmutációk tesznek fogékonyabbá a súlyos megbetegedésre

Egy Covid-betegeket is kezelő magyar kutatóorvost is kitüntetett az óév végén II. Erzsébet angol királynő a Birodalmi Rend Tagja-díjjal. Szakmány Tamás professzor egy walesi kórházban dolgozik intenzív terápiás orvosként, mellette kutat, és mint kiderült, szenvedélyes búvár, de ha utazhatna, akkor Magyarországra vezetne az első útja.

2021.01.17. 12:09

Szélesedik az oltási kampány Izraelben

Vasárnaptól az 50 év felettiek után elkezdik oltani a 45 évesnél idősebbeket is a koronavírus elleni vakcinával - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja vasárnap. A veszélyeztetett csoportokhoz tartozó fiatalabbakat eddig is oltották, így az egészségügyi minisztérium honlapjának adatai szerint a 40 és 50 év közöttiek 24,7 százaléka már megkapta a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű oltóanyagának első, illetve 1,6 százaléka már a második dózisát is. Izraelben a december 20-án kezdődött oltási kampány során 2 millió 46 ezer 729 ember kapta meg az első védőoltást, közülük már 224 ezer 970 ember kapta meg - három hét elteltével - a második, emlékeztető oltást. Eddig a mintegy 9,3 milliós lakosság 23 százaléka kapott oltást, ami azt jelenti, hogy Izrael továbbra is világelső a beadott oltások lakosságarányos mértékében. A 90 év felettiek 81,1 százalékát, a 80 és 90 év közöttiek 78,3 százalékát, a 70 és 80 év közöttiek 85 százalékát, a 60 és 70 év közöttiek 67,2, százalékát, az 50 és 60 közöttiek 44,9 százalékát oltották be eddig a tájékoztatás szerint. Eközben a másfél hete tartó harmadik, szigorú országos zárlat miatt ismét jelentősen megugrott a munkanélküliek száma. (MTI)

2021.01.17. 12:06

Norvégia alaposan vizsgálja a Pfizer vakcinájának biztonságosságát az idős betegek esetében

A norvég hatóságok alaposan vizsgálják a Pfizer és a BioNTech gyógyszercégek koronavírus elleni vakcinájának biztonságosságát a súlyos alapbetegségben szenvedő idősek esetében, mert legújabb becslésük szerint a korábban véltnél több ilyen beteg halhatott meg azután, hogy megkapta az oltást - jelentette a Bloomberg hírügynökség vasárnap hajnalban megjelent egyik tudósításában. A norvég gyógyszerengedélyezési hivatal arra hívta fel a figyelmet pénteken, hogy vannak kockázatai az oltásnak a 80 évnél idősebbeknél. Bár nem beszéltek konkrétan a Pfizer-BioNTech-vakcináról, az országban egyelőre csak ezzel oltanak. Sigurd Hortemo, a hivatal egyik főorvosa arról számolt be, hogy nagyjából harminc, 80 évesnél idősebb, súlyos betegnél mellékhatások jelentkeztek a vakcina beadását követően, közülük tizenhárman meg is haltak. Steinar Madsen, a hivatal szakmai igazgatója ehhez hozzátette, hogy a helyzetet ennek ellenére nem tartják aggasztónak, mint mondta, az oltóanyagoknak rendkívül kicsi a kockázatuk. A hivatal azonban szombaton beszámolt arról, hogy további tizenhat olyan halálesetnél vizsgálják a körülményeket, amelyeknél a páciens megkapta az oltást. Koruk alapján a veszélyeztetettek alsó korhatárát 80-ról leszállították 75-re - tették hozzá. (MTI)

2021.01.17. 12:05

Kevesebb vakcina érkezik Magyarországra - megszólalt Müller Cecília is

Semmiképpen nem szeretnének változtatni a hazai koronavírus-oltási terven - emelte ki az országos tisztifőorvos a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjúban.

2021.01.17. 12:02

Koronavírus - a vasárnapi adatok megérkeztek

1241 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 351 828 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

2021.01.17. 12:02

Ennyivel oltásellenesebbek a nők a férfiaknál

Koltai Júlia társadalomkutató adjunktus szerint hiába hallgatnak az orvosokra az emberek a védekezés ügyében, az oltásellenesség kapcsán a közösségi média tartalomszervezésének hatása egyre erősebb "buborék".

2021.01.17. 12:01

Ennyibe kerül a neten egy "ki tudja, milyen" oltás

Természetesen semmiféle oltást nem kapnak azok, akik a bitcoinban kért nagy összeget kifizetik: egy cég több száz ilyen hirdetést talált.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×