eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere éves meghallgatásán az Országgyűlés kulturális bizottságának ülésén az Országházban 2020. november 24-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Kásler Miklós fontos üzenete az oltásról

Az emberi erőforrások minisztere a vakcina körüli tévhitekről beszélt.

Számos tévhit, álhír és elbizonytalanító információ jelenik meg a védőoltásokról, miközben már bizonyított, hogy a Pfizer vakcinája biztosítja a koronavírus elleni védelmet – közölte Kásler Miklós. Az emberi erőforrások miniszter leszögezte: nem a védőoltástól kell tartanunk, hanem a fertőzéssel járó kockázatoktól.

Beszélt arról is, hogy a vakcináknak kiemelt jelentőségük lesz a védelem kialakításában, de továbbra is mindenkinek be kell tartania a járványügyi intézkedéseket.

Emlékeztetett, hogy az oltás beadását nem javasolják a várandósoknak és azoknak, akik kórelőzményében súlyos, kórházi ellátást igénylő anafilaxiás reakció van, vagy allergiásak a védőoltás bármely összetevőjére.

A friss adatok szerint a védőoltásra eddig közel 600 ezren regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon és postai úton.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×